• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Curaçoase Odile van Aanholt heeft bij het Optimist zeilen een podiumplaats gepakt. Tijdens het Zuid-Amerikaans Kampioenschap Optimist zeilen in Algarrobo, Chili heeft zij het zilver gewonnen bij de meisjes. Aan de Open South Americans tot 16 jaar deden 170 zeilers uit 17 landen mee.

Naast Van Aanholt zeilden ook Rhone Findlay uit St Maarten en Kristie van der Woude uit Curaçao mee. De pas 12-jarige Van der Woude beleefde haar vuurdoop bij dit IODA event (International Optimist Dingy Association). Voor de South Americans, ook wel SudOpti genoemd, werd om kosten te besparen een team samengesteld met zeilers uit de Dominicaanse Republiek, Portugal, St. Maarten en Curaçao.

Wind
De Argentijn Martin Jenkins coachte het gemixte team met succes. Jenkins, zelf tweevoudig Wereldkampioen Optimist, trainde in het verleden het Curaçaose team gedurende twee jaar en werkt inmiddels voor de Dominicaanse Optimist Organisatie. Het kampioenschap werd een gevarieerd evenement geplaagd door enerzijds teveel wind en anderzijds dagen zonder wind. Hierdoor kwamen zes races te vervallen.

Race
Voor Van Aanholt, die nog steeds aan de lichte kant is voor de boot, was het zaak om tijdens de races met harde wind de schade beperkt te houden. Dit lukte redelijk, doordat zij steeds in de top 20 wist te finishen. Tijdens de races met lichte wind excelleerde Van Aanholt en wist als enig meisje een race te winnen. De Dominicaanse Justina Pacheco won uiteindelijk goud bij de meisjes.

www.versgeperst.com