• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Curaçaose boksers Nezar Regales, Jamal el Otmani, Justin Gogulski en Argenio Pieters hebben allemaal mooie prestaties geleverd op Aruba. De vechters van Curaçaose Amateur Boks Associatie (CABA) namen afgelopen weekend deel aan het boksgala op Aruba.

Argenio Pieters bokst normaal onder de 56 kilo, maar omdat er in die klasse geen tegenstander was, bokste hij een gewichtsklasse hoger. Om deze reden werd hij met zijn kleren en slippers aan gewogen en haalde 56 kilo op de weegschaal. Zijn tegenstander Shaedemir Jansen woog 61 kilo. Argenio won van zijn zwaardere tegenstander en was het 1-0 voor Curaçao.

2-0
Jamal el Otmani (76 kilo), die de nodige Thaibokservaring heeft, maakte zijn boksdebuut tegen Adriaan Albertz (75,5 kilo). Albertz bokst al tientallen jaren en had nog nooit verloren. Jamal won, maakte een einde aan de ongeslagen status van Albertz en bracht de stand op 2-0 voor Curaçao.

3-0
Nezar Regales (71,8 kilo) nam het op tegen de populaire Kevin Lee (73 kilo). Ondanks veel aanmoedigingen uit het publiek kwam Lee niet goed uit de verf. Nezar demontreerde een hoog boksniveau en bekogelde zijn tegenstander met vele stoten op zowel het hoofd als lichaam. Hierdoor won Nezar zelfs de sympathie van een groot gedeelte van het publiek en zorgde voor 3-0 voor Curaçao.

3-1
Justin Gogulski (59,8 kilo) had een zware taak. Hij moest vechten tegen de lokale favoriet Efi Jimmy Croes (60,5 kilo), die zeven jaar ouder is en viermaal zo veel wedstrijdervaring heeft in de bokssport. Croes had na de drie nederlagen ook de taak om de Arubaanse trots enigszins te redden. Het werd een mooie strijd, die na de volle wedstrijdduur, door de jury in het voordeel van Croes werd beslist.


www.versgeperst.com