• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Rubriek top 5 voetballersCURAÇAO – Versgeperst.com volgt alle ontwikkelingen van het Curaçaose voetbal op de voet, maar ook buiten ons eiland zijn onze voetballers actief. Van Nederland tot Canada en van Engeland tot Australië: ons land wordt overal vertegenwoordigd. Een overzicht van onze best presterende voetballers over de grens!

1. Leandro BacunaLeandro Bacuna van FC Groningen

Club: FC Groningen
Duel: ADO Den Haag – FC Groningen 2-4
Datum: Zondag 1 mei

Hij is niet bij alle FC Groningen-supporters even geliefd, maar zelfs de grootste criticasters waren het er over eens dat Leandro Bacuna zondag een puike partij speelde. De 20-jarige middenvelder was tegen ADO Den Haag de hele wedstrijd nadrukkelijk aanwezig en viel op door zijn fraaie acties. De mooiste kwam al na twaalf minuten in de wedstrijd. Lichtvoetig passeerde Bacuna twee verdedigers van ADO om de bal vervolgens panklaar te leggen voor  Petter Anderson: 0-1. Het bleek een voorproefje voor een mooie voetbalmiddag voor de Groningers, in Den Haag werd het 2-4.

Tweet over Bacuna van Frits Alma
_____________________________________________________________________________

Vurnon Anita van Ajax2. Vurnon Anita

Club: Ajax
Duel: SC Heerenveen – Ajax 1-2
Datum: Zondag 1 mei

Echte topvoetballers onderscheiden zich in wedstrijden waarin het er echt op aankomt. En dat deed Ajacied Vurnon Anita zondag in de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen. Om PSV uit te schakelen in de race om de titel, moesten de Amsterdammers winnen in het hoge noorden. Anita eiste een hoofdrol voor zich op door bijna onzichtbaar te spelen. De verdedigende middenvelder stond steeds op de juiste plek, pakte veel ballen af en was zelden te betrappen op een foute pass. Mede door zijn goede spel won Ajax met 1-2.

Tweet over Anita van Nathan Mendes
_____________________________________________________________________________

3. Civard SprockelCivard Sprockel van Anorthosis Famagusta

Club: Anorthosis Famagusta
Duel: APOEL FC – Anorthosis Famagusta 0-1
Datum: Zaterdag 30 april

Het was een topper in de hoogste Cypriotische voetbalcompetitie: koploper APOEL FC tegen de nummer drie Anorthosis Famagusta, de club van Civard Sprockel. De 27-jarige verdediger kon zijn borst op voorhand natmaken, want geen enkel team scoorde in de competitie zoveel als APOEL: 60 keer. Maar Sprockel stond overduidelijk zijn mannetje. In totaal gaf zijn team twee kansen weg en had het zelf aan een mogelijkheid genoeg. Tegen de koploper werd het 0-1. De Curaçaoënaar kan helaas geen kampioen meer worden, dat werd APOEL vorige week.

Tweet over Sprockel van Oventa Europe
_____________________________________________________________________________

Charlison Benschop van AZ4. Charlison Benschop

Club: AZ
Duel: AZ – De Graafschap 5-1
Datum: Zondag 1 mei

Zijn club AZ beleefde vanaf de eerste minuut een prettige middag, maar Charlison Benschop had even de tijd nodig om zijn draai te vinden. De spits, die door zijn coach Gertjan Verbeek als rechtsbuiten wordt gebruikt, had in het begin wat ongelukkig acties, maar gaandeweg kwam hij steeds beter in zijn spel. Met als hoogtepunt zijn actie in de 72e minuut. Benschop werd diep gestuurd, passeerde zijn directe tegenstander en legde goed terug op Pellè: 5-0. Uiteindelijk zou De Graafschap nog iets terugdoen, maar het bleef daarna bij 5-1.

Tweet over Benschop van Ronald Biesboer
_____________________________________________________________________________

5. Angelo CijntjeAngelo Cijntje van BV Veendam

Club: BV Veendam
Duel: BV Veendam – Helmond Sport 0-0
Datum: vrijdag 29 april

Een hoogstaande wedstrijd was het niet tussen BV Veendam en Helmond Sport, maar het positieve spel van Angelo Cijntje viel weer op. De rechtsback van de Veendammers kwam, zoals we hem kennen, veelvuldig mee op om gevaar te stichten. Maar misschien waren zijn defensieve acties van grotere waarde. Zijn directe tegenstander Esajas van Helmond Sport kwam de 30-jarige vedette niet één keer goed voorbij. Het bleef in Gjaltema-stadion in Veendam 0-0.

Tweet over Cijntje van FM Kwebeman


Luister hier het gesprek van Nick met Maarten Schakel van Dolfijn FM terug!

Wil jij volgende week met jouw tweet in ons weekoverzicht? Zet dan in je twitter-bericht over een Curaçaose speler @versgeperst erbij. Wij maken een selectie van de leukste tweets en plaatsen ze in het bericht!

www.versgeperst.com