• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Sporters met het zweet nog op hun voorhoofd. We trekken ze van het sportveld, van de dansvloer, van de fiets, uit de sportschool of het water. Dit keer pakken we Ian Thoonen van zijn skateboard. Ian gaat dagelijks naar het skatepark.

Wat doe je hier?
“Ik kom hier heel vaak skaten met mijn vrienden. Ik skate nog niet zo heel erg lang maar het is echt heel erg leuk. Al mijn vrienden komen hier ook en je leert heel veel van elkaar.”

Hoe ben je in de sport terechtgekomen?
“Ik zag jongens skateboarden bij school. Ik vond dat zo gaaf om te zien dat ik het ook wilde. Ik weet nog dat mijn vader mij op een dag veel te laat kwam ophalen van school en ik daar zo boos om was. Ik zei dat hij het alleen kon goedmaken als ik een skateboard kreeg. Dat is nu elf maanden geleden.”

Wie is je grootste voorbeeld in de sport?
“Sean Malto is mijn grootste voorbeeld. Ik vind hem echt een leuke skater. Hij is niet supergoed, maar alles wat hij doet is leuk om te zien. Hij is niet de beste maar zijn landingen zijn altijd heel erg mooi.”

Wat is je ultieme doel?
“Ik wil het allerliefste professioneel skater worden. Dus ik moet heel veel trainen. Gelukkig doe ik dat nu al een beetje dus gewoon veel oefenen.”

5 reacties op “Vers Zweet van Ian Thoonen”

 1. ik vind het leuk want ik hou ook van skateboarden en omdat het mijn neefje is.

 2. Wat leuk Ian, dat je zo enthousiast bent. Oma en ik hebben zojuist jouw intervieuw gelezen. Hans had het naar mij doorgestuurd. WIj zijn trots op jou dat je zo fanatiek bent in het sporten. Ga zo door!
  Lieve groeten van Oma en Reggie

 3. Wat leuk om te lezen Ian, dat je zo enthousiast bent over de sport. Oma en ik hebben zojuist jouw intervieuw gelezen. Hans had het naar mij gestuurd. Wij zijn trots op jou. Fijn, dat je skaten zo leuk vind en dat je er helemaal voor gaat.
  Ga zo door!
  Heel veel groeten van Oma en Reggie

 4. Het is zo leuk om te zien dat hij op jonge leeftijd helemaal voor die sport gaat.
  Gedreven en met passie.
  Ian is mijn HERO!

 5. Go for it Ian! You can do it!!!!!