• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curacao Sport - Honkbal stadionCURAÇAO – Roger Bernadina is terug in de Major League Baseball. De 26-jarige linksvelder werd dinsdag voor de wedstrijd van zijn Washington Nationals tegen de New York Mets opgeroepen. Hij mocht in de negende inning het veld in ter vervanging van Michael Morse, meldt Nu.nl.

De fans in het linksveld applaudiseerden toen Bernadina zijn plaats opzocht. Tot nu toe speelde hij bij Syracuse Chiefs op het Triple-A niveau. In de voorbereiding op het seizoen verloor Bernadina zijn plaats in de hoofdmacht van de Nationals aan Morse. De baseballspeler kon aan de plaats weinig bijdragen. Zijn hoog geslagen bal werd in de negende inning door de derde honkman gevangen.

Vaderschapsverlof
Er was plek op de bank voor Bernadina omdat korte stop Ian Desmond net vader was geworden. Sinds dit seizoen is het in de Major League mogelijk om vaderschapsverlof te nemen en een vervanger op te roepen. Desmond mist naar verwachting twee wedstrijden. Onbekend is of Bernadina’s verblijf in de hoogste afdeling van het Amerikaanse honkbal ook van korte duur is.

Solo-homeruns
Met Bernadina in de ploeg gingen de Nationals voor de vijfde keer in zes wedstrijden onderuit: 6-4. Drie solo-homeruns (catcher Wilson Ramos (2x) en rechtsvelder Jason Werth) mochten niet baten. Dit seizoen won de ploeg uit de Amerikaanse hoofdstad tien keer en verloor het twaalf keer.

www.versgeperst.com