• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Excellence-CDC voetbalvierdaagse is gistermorgen begonnen op het kunstgrasveld van SDK. Elf coaches, ruim 50 spelers en enkele begeleiders kunnen de komende dagen hun hart ophalen. Tijdens het kamp worden de technieken van de jonge voetballers bijgeschaafd.

De voetbalcoaches zijn de afgelopen weken bijgeschoold om deze week aan een groep kinderen in de leeftijd van 6 tot 14 jaar voetbaltraining te kunnen geven. De kinderen worden getraind door de jonge trainers die student zijn aan de College of the Dutch Carribean.

Praktijk
De studenten vinden het leuk om het geleerde tijdens hun studie nu in de praktijk te kunnen brengen en op deze manier de kinderen een leerzame en sportieve vakantie te beiden. De dag begon met een warming-up. Vervolgens vond er een technische training plaats en werden de kinderen getest op hun snelheid.

Variatie
De rest van de week vinden er gevarieerde trainingen plaats. Er wordt gewerkt aan individuele technische vaardigheden en ook kleine wedstrijden zijn onderdeel van het programma. Het voetbalvierdaagse is nog tot en met vrijdagmorgen in het SDK.

1 reactie op “Voetbalvierdaagse van start”

  1. Op het voetbalveld van CVV Willemstad is ook een voetbalkamp aan de gang olv KNVB-trainer Ernst Brandes en jeugdcoördinator Ronald Añes. Daar doen 70 jeugdige voetballers mee aan het trainingskamp in de ochtenduren. Dit duurt tot en met vrijdag. Ook is er gelijktijdig een succesvolle verkorte cursus aan de gang met zestien deelnemers voor de trainercoachcursus. Dus genoeg initiatieven op het eiland om het voetbal op een hoger niveau te brengen.