• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Rubriek top 5 voetballersCURAÇAO – Versgeperst.com volgt alle ontwikkelingen van het Curaçaose voetbal op de voet, maar ook buiten ons eiland zijn onze voetballers actief. Van Nederland tot Canada en van Engeland tot Australië: ons land wordt overal vertegenwoordigd. Een overzicht van onze best presterende voetballers over de grens!

1. Leroy FerFeyenoorder Leroy Fer

Club: Feyenoord
Duel: Feyenoord – PSV 3-1
Datum: Zondag 24 april

De buffelaar op het middenveld, de heerser van de as. Critici kwamen woorden tekort om Leroy Fer te prijzen. De middenvelder van Feyenoord speelde (net als bijna al zijn teamgenoten) een dijk van een wedstrijd tegen PSV. Onvermoeibaar liep Fer alle gaten dicht. De Rotterdammers grepen hun kans om de beschamende 10-0 nederlaag in Eindhoven van zich af te spelen met beide handen aan. Met Leroy Fer als grote leider: 3-1.

Tweet over Fer van @elmersmaling
_____________________________________________________________________________

Gregory van der Wiel van Ajax2. Gregory van der Wiel

Club: Ajax
Duel: Ajax – Excelsior 4-1
Datum: Zondag 24 april

Verdedigend zag het er aan Ajax-kant niet altijd even goed uit, maar aanvallend gingen de Amsterdammers effectief om met de kansen die zij krijgen. Met een hoofdrol bij het winnende doelpunt voor Gregory van der Wiel. De rechtback van Ajax rende achter de verdediging van Excelsior door en werd bereikt door Demy de Zeeuw. Van der Wiel behield het overzicht en schoof de bal in de voeten van Christian Eriksen, die met enige moeite de bal in het doel werkte. Uiteindelijk werd het 4-1.

Tweet over Gregory van der Wiel van Bradley Kaman

_____________________________________________________________________________

3. Vurnon AnitaVurnon Anita van Ajax

Club: Ajax
Duel: Ajax – Excelsior 4-1
Datum: Zondag 24 april

De kleine Vurnon Anita had het moeilijk, maar droeg bij aan een sterke collectieve prestatie van Ajax. De Amsterdammers werden een groot deel van de wedstrijd overbluft door Excelsior, maar mede door goed storend werk van Anita leidde dat niet tot grote kansen. Iedere week lijkt de Curaçaoënaar iets beter zijn draai te vinden op het Amsterdamse middenveld. Met als resultaat dit keer een 4-1 overwinning.

Tweet over Vurnon Anita van Niels Bouwman
_____________________________________________________________________________

Jürgen Locadia van PSV4. Jürgen Locadia

Club: PSV
Duel: FC Twente A1 – PSV A1 2-2
Datum: Maandag 25 april

PSV A1 maakte in het paasweekend een uitstapje naar een toernooi in Duitsland. In Düsseldorf speelde de ploeg tegen Borussia Dortmund, AEK Athene en VfB Stuttgart, maar de finale werd een Nederlands onderonsje tegen FC Twente. En voor Jürgen Locadia maakt het niet uit waar of tegen wie hij speelt: hij scoort altijd. Ook in de finale van dit toernooi. Na het laatste fluitsignaal stond het 2-2, met twee Eindhovense doelpunten van Locadia. PSV won uiteindelijk na strafschoppen.

Tweet over Jürgen Locadia van Chris Nicholson
_____________________________________________________________________________

5. Angelo CijntjeAngelo Cijntje van BV Veendam

Club: BV Veendam
Duel: FC Eindhoven – BV Veendam
Datum: Vrijdag 22 april

Verdedigend was het bar en boos aan de kant van BV Veendam, maar in aanvallend opzicht liet Angelo Cijntje zijn waarde weer zien. De winnaar van de top 5 van vorige week bracht met een fantastische pass De Leeuw in staat om voor te geven op spits Kolder. Hij kopte raak. Het was het enige hoogtepuntje van de wedstrijd voor de spelers en supporters van Veendam, want het werd uiteindelijk 3-1 in Eindhoven.

Tweet over Cijntje van @lmkrol1


Luister hier het gesprek wat Nick had met Maarten Schakel van Dolfijn FM terug!

Wil jij volgende week met jouw tweet in ons weekoverzicht? Zet dan in je twitter-bericht over een Curaçaose speler @versgeperst erbij. Wij maken een selectie van de leukste tweets en plaatsen ze in het bericht!

2 reacties op “Top 5 Curaçaose voetballers over de grens”

 1. Hoi Ced,

  Klopt, wij hebben Sprockel deze week niet meegenomen. De reden hiervoor is dat zijn club, Anorthosis Famagusta uit Cyprus, deze week niet gevoetbald heeft in verband met Pasen.

  Groetjes,
  Nick

 2. Jullie hebben C Sprockel niet genoemd in deze rij