• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curacao Sport - Wk windsurfen 2011CURAÇAO – Ondanks dat de wind het lief afweten, is het toch gelukt om tijdens de IFCA Slalom Wereldkampioenschappen officiële wereldkampioenen te huldigen. Jean Patrick van der Wolde en Delano Moreno uit Curaçao zijn wereldkampioen geworden. “Ik ben erg trots,” vertelt Van der Wolde.

Gedurende de week zijn er ongeveer 2000 bezoekers naar Surf Town gekomen die vermaakt werden met talloze activiteiten. De organisatie kijkt terug op een fantastisch evenement. “Qua evenement was het fantastisch, geweldige organisatie, goed eten, geweldige mensen maar veel pech met de wind,” vertelt Bruno de Wannemaeker, president van de IFCA.

Masters
Tijdens het evenement, dat vijf dagen duurde, was het maar één middag mogelijk om te racen. Op dag vier konden alle klasses, behalve de Masters, een volledige eliminatieronde afwerken. Op het laatset moment is er nog wel een poging gedaan om de finale te racen, maar de wind liet het wederom afweten. Volgens de officiële IFCA-regels betekent dit dat er maar liefst zes wereldkampioenen Masters gekroond werden.

Voorbereidingen
De Curaçao Challenge is een jaarlijks terugkerend internationaal windsurf evenement. Dit jaar had de Curaçao Challenge de eer om het IFCA Slalom Wereldkampioenschappen voor Prokids, Junior, Youth en Masters te organiseren. De voorbereidingen voor de volgende jaren zijn al in volle gang, waarbij samen met de IFCA wordt gekeken naar mogelijkheden om veel vaker dergelijke evenementen naar Curaçao te brengen.

Uitslagen

Masters
1. Sergio Mehl (Argentinië)
1. Monique Meijer (Bonaire)
1. Constantino Saragoza (Bonaire)
1. Joris Bosman (Nederland)
1. Nikaj Droop (Nederland)
1. Diego Domenianni (USA)

Youth – U-20
1. Gutek Kurczewski (Polen)
2. Jocelyn de Souza (Frankrijk)
3. Jordy Vonk (Nederland)

Junior – U-17 (+U-15)
1. Jean Patrick van der Wolde (Curaçao)
2. Justin Denel (Frankrijk)
3. Amado Vrieswijk (Bonaire)

Junior – U-13
1. Delano Moreno (Curaçao)
2. Alex Halank (Australië)
3. Jean Paul da Silva de Goes (Curaçao)

Sports Class
1. Ben van der Steen (Nederland)
2. Behrend Veenhuizen (Curaçao)
3. Remco Osnabrugge (Nieuw Caledonië)

www.versgeperst.com