• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

marianne-den-boer-2Sporters met het zweet nog op hun voorhoofd. We trekken ze van het sportveld, van de dansvloer, van de fiets, uit de sportschool of het water. Deze keer met handbalster Marianne den Boer. “Ik zou heel graag meedoen met de Nederlandse kampioenschappen beachhandbal in Scheveningen.”

paspoort-verszweet-marianne
Wat doe je hier?

Ik ben hier op vakantie met een vriendin. We zijn nu even aan het beachhandballen. Zij wil het graag leren en voor mij is het een mooie gelegenheid om in beweging te blijven. Ondanks dat het vakantie is, vind ik het wel fijn om bezig te zijn. En hier op Curaçao heb je de perfecte omstandigheden om te beachhandballen.

Hoe ben je in deze sport terechtgekomen?
Ik kom uit een dorpje in Nederland en daar gingen vroeger alle jongens voetballen en alle meisjes handballen, zo ben ik op mijn achtste begonnen met handbal. Beachhandbal is later gekomen. In de wintermaanden trainen we in een zaal, maar rond april/mei beginnen er in Nederland vaak beachhandbal toernooien. Om dan toch te kunnen blijven handballen, doen we mee met beachhandbal. Hoewel dat in principe wel iets anders is dan gewoon handbal.

Wat is je mooiste sportmoment?
Mijn kampioenschap met de A-junioren toen ik nog in Borger speelde. Ik was toen een jaar of vijftien.

Wie is je grote voorbeeld?
Gea van der Meer. Dat is een teamgenootje van me. Zij is gewoon een hele goede handbalster en beachhandbalster. Als je goed bent in handbal, ben je niet per se ook meteen goed in beachhandbal, dat vereist veel training, maar zij is goed in allebei.

Wat is ultieme doel in deze sport?
Dat is om mee te doen aan de Nederlandse kampioenschappen beachhandbal in Scheveningen. Dat roepen we elk jaar, dus het moet er een keer van komen!

4 reacties op “Vers zweet van handbalster Marianne den Boer”

 1. Leuk artikel! Is er een (beach) handbalvereniging op Curacao? Ik heb zeer geinteresseerd! 🙂 en hoor het graag! groetjes, Eugenie

 2. Beste Rick, zo loopt ze ook inderdaad ook over het veld, maar helaas is ze nog steeds actief in de 2e klasse…..

 3. Marianne, je wordt nog een wereldster. Ik zit nog op Langkawi en zewlfs daar wordt je krantenbericht gespot.
  Je komt nog weleens op de ranglijst voor de wereldkampionschappen. Daar ben je zeker klaar voor, groetjes uit warm Ma;aysia Henriette van Beek

 4. Hallo,

  Wat een leuk artikel. Ik ken deze jonge dame uit Holland. Ik wens Marianne en haar vriendin veel plezier met het beachhandballen.

  Ik heb haar wel eens zien spelen bij Heerenveen in de zaal en het is zeker een tallent! Ze steekt met kop en schouders boven haar teamgenoten uit. Ik begrijp eigenlijk niet waarom ze nog steeds bij Heerenveen actief is. In mjn beleving kan ze zo de overstap naar E&O maken.

  Tot zo ver een reactie vanuit Nederland en ik blijf haar volgen..

  Met vriendelijke groet,

  Rick Klunder