• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Sporters met het zweet nog op hun voorhoofd. We trekken ze van het sportveld, van de dansvloer, van de fiets, uit de sportschool of het water. Dit keer trekken we  Wouter Oomen uit het water. Deze student is een ervaren duiker.


Wat doe je hier?
“Ik loop stage op Curaçao en ik duik hier heel veel. Bij Porto Mari duik ik regelmatig met vrienden.”

Hoe ben je in de sport terecht gekomen?
“Ik ben in aanraking gekomen met duiken tijdens een trip in Australië. Daar gingen mijn broer en vader een cursus volgen en ik werd min of meer verplicht om mee te doen.”

Wat is je mooiste sportmoment?
“Mijn mooiste sportmoment was toch wel de eerste keer dolfijnen spotten onder water. In Sharm el Sheikh in Egypte kwamen we ze tegen. Een hele mooie ervaring!”

Wie is je grootste voorbeeld in de sport?
“Sasha Muller is zonder twijfel mijn grootste voorbeeld. Hij was mijn duikinstructeur in Australië en met hem heb ik ook hele mooie duiken mogen maken in Indonesië. Hij heeft mij heel veel geleerd ondanks dat ik een kleine jongen was die niet goed Engels sprak.”

Wat is je ultieme doel?
“Er zijn een paar dingen die ik graag nog zou willen zien en doen. De witte haai zou ik graag nog een keer in het echt willen zien maar mijn
ultieme doel is toch wel walvissen spotten. Het lijkt me zo indrukwekkend als je onder water zwemt en er zwemt zo’n grote walvis
voorbij. Wat zal ik me klein voelen. Verder wil ik al mijn papieren nog een keer halen en misschien een tijdje als
instructeur aan het werk.”

1 reactie op “Vers zweet van duiker Wouter Oomen”

  1. graag een andere foto. Wat een kop