• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curacao Sport - Wk windsurfen 2011CURAÇAO – De deelnemers van het WK windsurfen hebben tot nu toe niet veel geluk gehad. Gedurende de eerste drie dagen van het evenement was er niet genoeg wind om officiële wedstrijden te houden. Vanochtend was er wederom niet genoeg wind op de Sint Jorisbaai.

“De windkracht moet minsten elf knopen zijn om officiële WK-wedstrijden te houden”, vertelt persvoorlichter van het IFCA Slalom World Championship 2011. “Gistermiddag leek het erop dat we genoeg wind zouden hebben, maar uiteindelijk kregen we 10 knopen. 70 surfers gingen wel het water op om aan een ‘fun race’ deel te nemen, maar er kon jammer genoeg geen WK-wedstrijd worden gehouden.”

WindGURU
De organisatie hoopt dat de wedstrijden vanmiddag los kunnen barsten. “Volgens WindGURU krijgen we vanmiddag rond de elf en de twaalf knopen”, aldus de persvoorlichter. “Als er toch niet genoeg wind is, moet er morgen heel veel geraced worden. Het WK is na één wedstrijd al officieel, maar we hopen dat er zoveel mogelijk geraced kan worden.”

Dj Paco
Alhoewel er nog geen officiële wedstrijden zijn geweest, is het publiek volop aan het genieten op de Sint Jorisbaai. Vanochtend gingen de jonge talenten het water op voor de ‘Rookie Races’. Om 18.00 is er een bikinishow en een optreden van een ‘surprise act’. Dj Paco zorgt vanag 19.30 uur ook voor muziek.

Prijzen
Het WK windsurfen komt morgen ten einde. Naast de surfwedstrijden is het programma vol met activiteiten. Om 13.00 uur geven enkele surfers een freestyle show, gevolgd door bodypainting om 14.oo uur. Rhydd’m zorgt vanaf 17.00 uur voor muziek en de prijzen worden om 18.00 uur uitgedeeld.

www.versgeperst.com