• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curacao Sport - AtletiekCURAÇAO – Enirahs Martina en Lie-Marvin Bonivacia hebben wederom successen geboekt in Puerto Rico. De Curaçaose atletiektalenten hebben vorige week hun universiteit, Universidat Del Este, uitstekend vertegenwoordigd. Vooral bij de estafettewedstrijden waren zij van grote waarde.

Martina hielp haar estaffeteploeg naar de derde plaats op de 4 x 100 meter (45,02 seconden). De dames van Universidat Metropolitana wonnen de race met een tijd van 44,45 seconden. Bonivacia won met zijn estaffeteteam de 4 x 100 meter dankzij een tijd van 39,82 seconden. Bonivacia was daarnast het ‘anker’ van de ploeg die mee deed met de 4 x 400 meter. Het team van de Curacaoënaar won het evenement met een tijd van 3.14,42.

Record
Bonivacia blonk ook uit in zijn individuele wedstrijd. De sprinter eindigde als tweede op de 400 meter (46,58) en verbeterde zijn eigen record met 1,11 seconden. Gezien de resultaten denkt Ruthsel Martina, president van lokale atletiekclub Trupial, dat Bonevacia op weg is om het Antilliaans record van Churandy Martina te breken.

Universidat del Este
Danzkij de prestaties van Martina en Bonivacia eindigde Universidat del Este op de tweede plaats in zowel de mannen- en vrouwencategorie. Universidat del Este eindigde nooit zo hoog op deze competitie. De twee atleten zijn zich momenteel aan het voorbereiden op de komende wereldkampioenschappen voor universiteiten. De ‘Univerciada Games 2011’ worden van 9 tot en met 24 augustus in China gehouden.

www.versgeperst.com