• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curacao Sport - Curacao ChallengeCURAÇAO – Het IFCA Slalom World Championship werd gisteren officieel op Sint Jorisbaai geopend. Premier Gerrit Schotte en Sportminister Lionel Jansen waren onder anderen bij de ceremonie aanwezig en openden samen ook de ‘Surf Town’. De wedstrijden kunnen beginnen!

Met 85 deelnemers uit 16 verschillende landen is het WK Slalom 2011 het grootste windsurfevenement op ons eiland sinds de jaren ’90. In de toespraken van de ministers en van IFCA-president Bruno de Wannemaeker stond het harde werk van de Curaçao Challenge organisatie daarom centraal.

Surf Town
Het publiek kreeg daarnaast ook Surf Town te zien. Surf Town is speciaal voor het evenement op de Sint Jorisbaai gebouwd. Het dorpje heeft winkels, bars, eten en activiteiten voor de hele familie. Bezoekers kunnen genieten van beachtennis, bikinishows, bodypaint en kite- en wakeboard demonstraties. ‘s Avonds zullen verschillende bands optreden.

Spektakel
“Het wordt een week lang feest”, vertelt persvoorlichter Sebastiaan Opschoor. “Naast de schitterende wedstrijden zijn er veel leuke aktiviteiten voor het publiek. We hopen dat het elke dag lekker vol is en dat iedereen zal genieten van dit surfspektakel. Het wordt geweldig!”

Meer informatie
De wedstrijden zijn dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur en duren tot en met zondag 24 april. Op de website van Curacao Challange is er een ‘live stream‘ te vinden, evenals een route beschrijving en nieuws. Meer foto’s van de opening zijn op Facebook te zien.

Curacao Sport - WK Windsurfen

Foto: Bea Moedt

www.versgeperst.com