• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curacao Sport - SXM Regatta 2011CURAÇAO – Zeilboten in alle soorten en maten zetten deze week koers richting Antigua. Nadat klassieke zeilboten tijdens de Antigua Classics het beeld rond het eiland domineerden, barst zondag de Sailing Week los. Ook het Curaçaose team D-Trip is van de partij.

“Twee jaar terug hebben we de Antigua Sailing week gewonnen”, vertelt voordekker Steve Wassenberg enthousiast. “Het waren zware wedstrijden, maar we hebben gewonnen. Eén van de boten waartegen we moesten sparren, viel helaas uit. Dit was erg jammer, want we hadden dit graag tot het einde uitgevochten. Dit jaar zijn ze er weer dus we krijgen nog een kans.”

Vertrouwen
Donderdagochtend vliegt het team van D-Trip, bestaande uit zes Curaçaoënaars en drie Arubanen, naar Sint Maarten waar hun boot ligt te wachten. “Vanuit Sint Maarten varen we naar Antigua. Zaterdag hebben we een dag om te trainen en zondag beginnen de wedstrijden. We varen met bijna hetzelfde team als tijdens de Regatta op Sint Maarten en ik heb er alle vertrouwen in. De kern is goed. We hebben altijd veel lol op de boot, dus leuk gaat het in ieder geval worden!”

Ervaring
Het team van D-Trip scoorde tijdens de regatta op Sint Maarten een derde plaatst. “De boten en teams waartegen wij voeren waren van zeer hoog niveau en het was zeker niet gemakkelijk. Deze ervaring gaan we gebruiken in Antigua”, aldus Wassenberg. Sinds kort worden de jongens gesponsord door Gaastra. De klasse waarin zij meedoen in Antigua is nog niet bekend.

Grootste regatta
De Antigua Sailing Week behoort tot één van de vijf grootste regattas van de wereld en is zelfs de grootste van het Caribisch gebied. Boten vanuit de hele wereld doen mee aan de wedstrijden. De wedstrijden vinden plaats op zondag, maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.

www.versgeperst.com