• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

VoetbalCURAÇAO – Versgeperst.com volgt alle ontwikkelingen van het Curaçaose voetbal op de voet, maar ook buiten ons eiland zijn onze voetballers actief. Van Nederland tot Canada en van Engeland tot Australië: ons land wordt overal vertegenwoordigd. Een overzicht van onze best presterende voetballers over de grens!

1. Angelo CijntjeAngelo Cijntje van BV Veendam

Club: BV Veendam
Duel: BV Veendam – FC Dordrecht 2-1
Datum: Vrijdag 15 april

Hij maakte een foutje bij het eerste doelpunt van FC Dordrecht, maar Angelo Cijntje maakte dat slippertje meer dan goed. Zijn club, Veendam, zou zich bij winst plaatsen voor de play-offs. Met nog één minuut te gaan en een 1-1 tussenstand stoomde de kleine rechtsback naar voren. Een schitterende voorzet op het hoofd van spits De Leeuw betekende de overwinning voor Veendam, want de aanvaller kopte de bal beheerst binnen: 2-1.

Tweet over Cijntje van Ferry van der Bloemen
_____________________________________________________________________________

Jarchino Antonia van Go Ahead Eagles2. Jarchino Antonia

Club: Go Ahead Eagles
Duel: Go Ahead Eagles – FC Volendam 4-3
Datum: Vrijdag 15 april

In het duel tussen de nummer vijf (FC Volendam) en zes (Go Ahead Eagles) in de Jupiler League was de spotlight voor Jarchino Antonia. De snelle rechtsbuiten was een plaag voor de verdediging van FC Volendam. In de doelpuntrijke wedstrijd maakte Antonia de 1-1 en zorgde hij voor veel gevaar vanaf de rechterkant. Uiteindelijk stond na 90 minuten een 4-3 einduitslag op het scorebord. Hierdoor nam Go Ahead Eagles de vijfde plaats over van de Volendammers.

Tweet over Antonia van Chiel Bergboer
_____________________________________________________________________________

3. Shayron CurielShayron Curiel van FC Dordrecht

Club: FC Dordrecht
Duel: BV Veendam – FC Dordrecht 2-1
Datum: Vrijdag 15 april

Een spits moet scoren, en dat was dan ook precies wat Shayron Curiel vrijdagavond tegen BV Veendam deed. Uit een strakke voorzet was de spits zijn landgenoot Angelo Cijntje te snel af en kopte hij de 0-1 binnen voor FC Dordrecht. Het was niet genoeg voor de overwinning, maar voor een spits is het natuurlijk altijd fijn om je doelpuntje mee te pikken. Dordrecht zakt door de 2-1 verliespartij naar de negende plaats in de Jupiler League.

Tweet over Curiel van Ben Kamphuis
_____________________________________________________________________________

Jürgen Locadia van PSV4. Jürgen Locadia

Club: PSV
Duel: Ajax A1 – PSV A1 4-2
Datum: Vrijdag 8 april

Ajax A1 haalde het kampioenschap binnen, maar PSV-spits Jürgen Locadia pikte zijn doelpuntjes toch weer mee. PSV A1 scoorde twee keer en beide doelpunten kwamen van de jonge aanvaller. Door de doelpunten van Locadia stond PSV tot twintig minuten voor tijd met 2-1 voor, maar uiteindelijk gingen de Amsterdammers toch met de overwinning aan de haal. Die drie punten waren genoeg om het kampioenschap bij A-junioren binnen te slepen.

Tweet over Ajax A1-PSV A1 van @tiim20
_____________________________________________________________________________

5. Hedwiges MaduroHedwiges Maduro van Valencia C.F.

Club: Valencia CF
Duel: Valencia CF – UD Almería 3-0
Datum: Zaterdag 9 april

Een hele opvallende wedstrijd speelde hij niet, maar Hedwiges Maduro speelde wel voor het eerst sinds maart weer een volledige wedstrijd vanaf de eerste minuut mee. De middenvelder liep toen een enkelblessure op en moest een maand vanaf de kant toekijken. Zijn club, Valencia CF, won de wedstrijd tegen UD Almería zonder al te veel inspanningen en Maduro kon voluit meespelen. Welkom terug Hedwiges!

Tweet over Maduro van @R_Kappert

 

 

Wil jij volgende week met jouw tweet in ons weekoverzicht? Zet dan in je twitter-bericht over een Curaçaose speler @versgeperst erbij. Wij maken een selectie van de leukste tweets en plaatsen ze in het bericht!

www.versgeperst.com