• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

HonkbalCURAÇAO – Jair Jurrjens is het seizoen heel sterk begonnen. De Curaçaose pitcher van de Atlanta Braves speelde zaterdagavond zijn eerste wedstrijd na enkele weken aan de kant te zijn met een blessure. Jurrjens domineerde de New York Mets en leidde de Braves naar een 4-0 overwinning.

Jurrjens gooide zeven innings en gaf de Mets maar twee honkslagen. Daarnaast kreeg hij vier slagmannen uit via ‘strike out’. “Het voelt goed om de ploeg te helpen”, reageerde Jurrjens na de wedstrijd. “Het was geweldig om weer op het veld te zijn. Ik hoop dat ik zo voor de rest van het seizoen blijf pitchen.”

Controle
De 25-jarige Curaçaoënaar heeft een goede indruk achtergelaten op de Mets. “Ik heb lang geen pitcher gezien die de bal zo goed controleerde”, vertelde New York-trainer Terry Collins. “Perfecte locatie”, ging David Wright verder. “De hele avond gooide hij de bal precies op de goede plek. Terwijl de Mets terugblikten op een kansloze avond, was er opluchting bij de Braves. “Hij is echt belangrijk voor ons”, zei ploeggenoot Eric Hinske. “Dat was een topprestatie, vooral omdat hij net hersteld is van een blessure.”

Miljonair
Jurrjens was sterk voor de Braves in 2009, maar had vorig seizoen veel last van blessures. De pitcher raakte vorige maand geblesseerd in een oefenwedstrijd en was drie weken uit de roulatie. In januari tekende Jurrjens een contract van 3.25 miljoen dollar bij de club uit Atlanta. Daarmee werd hij naast Andruw Jones de tweede Curaçaose miljonair in de Amerikaanse profcompetitie.

1 reactie op “Goed begin Jurrjens”

  1. Jurickson Profar kreeg ook zoiets 1.5 millioen bonus bij Texas Ranger