• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

curacao nieuws tweede kamerCURAÇAO –  Het is nog niet zeker of een meerderheid van de Tweede Kamer voor de Statuutwijziging gaat stemmen. De ChristenUnie (CU) twijfelt en stelt haar beslissing uit. Het debat en stemming vinden morgen plaats, net voor de Ronde Tafel Conferentie op 9 september. Lees meer »

BestuurscollegeCURAÇAO – Het nieuwe Bestuurscollege is gistermiddag geïnstalleerd. Dit gebeurde kort na de installatie van een nieuwe Eilandsraad. Het nieuwe Bestuurscollege telt zes gedeputeerden en zal vijf weken aan moeten blijven. Lees meer »

CURAÇAO – Het akkoord om een nieuw Bestuurscollege te vormen is bereikt. Even leek het erop dat de onderhandelingen tussen MFK, Pueblo Soberano en MAN zouden stranden, maar ze zijn er toch uitgekomen. Lees meer »

CURAÇAO – De brief die PS-leider Helmin Wiels naar de MFK en de MAN heeft gestuurd over zijn verzet tegen aanwezigheid bij de Ronde Tafel-conferentie is nu wellicht funest voor de beoogde coalitie MFK, MAN en PS. MFK-politicus Jamaloodin heeft vrijdag met PAR-formateur Pedro Atacho gesproken. Lees meer »

Vers KortjeCURAÇAO – Er gaan geruchten dat de gesprekken tussen MFK, MAN en PS alsnog zijn stukgelopen en dat de PAR en MFK nu overleggen. Onderhandelaar Atacho zegt dat de PAR op dit moment niet aan het praten is met de MFK, maar wil verder geen commentaar geven. MFK-leider Gerrit Schotte was niet bereikbaar voor commentaar. 

CURAÇAO – “We zitten midden in de onderhandelingen. Tot drie uur is het pauze en ik verwacht dat we er rond vieren wel uit zullen zijn”, vertelt Pueblo Soberano-leider (PS) Helmin Wiels over de gesprekken met de MFK en MAN. Lees meer »

Vers KortjeCURAÇAO – Carlos Monk is opgestapt als leider van de politieke partij NPA. Monk vindt het tijd om ruimte te creëren voor een nieuwe generatie na de teleurstellende verkiezingsuitslag voor de partij. De NPA behaalde in de laatste Eilandsraadverkiezingen nog geen 400 stemmen, waardoor de partij 2 zetels verloor.

CURAÇAO – De onderhandelingen voor een nieuwe Eilandsraad zijn in volle gang. Movementu Futuro Korsou, Pueblo Soberano en de MAN kijken nu hoe ver ze samen komen. Wat vinden de Curaçaoënaars? Lees meer »

CURAÇAO –  In de Eilandsraadvergadering van zaterdag gaat MFK-leider Gerrit Schotte een motie indienen om de Staatsregeling aan te kunnen passen. Hij wil dat er een speciale commissie komt die voorstellen indient over wijzigingen. Lees meer »

CURAÇAO – De partijen PS, MAN en MFK onderzoeken de komende dagen de mogelijkheid om tot een nieuwe regering te komen. Dit bevestigen partijleiders Gerrit Schotte (MFK) en Helmin Wiels (PS) tegenover Versgeperst.com. Lees meer »

Vers KortjeCURAÇAO – De MFK, MAN en Pueblo Soberano (PS) hebben vanmiddag een intentieovereenkomst getekend om samen te gaan regeren. Dat bevestigde PS-leider Helmin Wiels tegenover Versgeperst.com. Eerder vandaag ging het geplande overleg tussen de PAR en MFK al niet door. 

CURAÇAO –  Ondanks dat de formele gesprekken nog aan de gang zijn, houden MAN, MFK, PS hun eigen gesprekken. De partijen werken aan een intentieverklaring. Curaçao heeft baat bij snelle onderhandelingen, want  als er voor 4 september geen coalitie komt, is het eiland bestuurloos. Lees meer »