• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – President Barack Obama heeft zijn nipte voorsprong op zijn Republikeinse rivaal Romney iets vergroot. Dat bleek uit een opiniepeiling van Reuters/Ipsos gisteren, negen dagen voor de verkiezing. Obama krijgt steun van 49 procent van de ondervraagden, Romney 46 procent. Lees meer »

CURAÇAO – Politieke partij MFK heeft zich officieel teruggetrokken van de eerder deze week getekende bereidwilligheidsverklaring. Gerrit Schotte, leider van de politieke partij MFK heeft dit zojuist bekend gemaakt. De partij is het er niet mee eens hoe de zaken rondom de kabinetsvorming geregeld zijn.  Lees meer »

CURAÇAO – De waarnemend Gouverneur van der Pluijm-Vrede, heeft deze week de ondervoorzitter van de Raad van Advies, de voorzitter van de Staten, de Minister van Staat en de lijsttrekkers van de politieke partijen die zetels in de Staten hebben behaald, gesproken in verband met de vorming van een nieuw kabinet. Lees meer »

CURAÇAO – De voorzitter van het Hoofdstembureau Geomaly Martes heeft zojuist de definitieve uitslag van de Statenverkiezingen bekendgemaakt. De stemmen die vrijdag zijn geteld, zijn door het bureau gecontroleerd op onjuistheden. Pueblo Soberano (PS) is vanaf nu definitief de grote winnaar van de verkiezingen. Lees meer »

CURAÇAO – De zetels zijn verdeeld en de vorming van een nieuwe coalitie is in gang. De laatste maanden waren onstuimig en de meningen over de politiek erg verdeeld. Versgeperst.com vroeg voorbijgangers wat zij verwachten van de aankomende regering. Lees meer »

CURAÇAO – Het Hoofdstembureau heeft de voorlopige uitslagen uitgegeven van de verkiezingen van vrijdag. In totaal werden 116.857 kiesgerechtigden opgeroepen, in 2010 waren dat er nog 114.828. Van dit totaal is 27.589 niet verschenen. De definitieve uitslag wordt woensdag door het Hoofdstembureau bekendgemaakt. Lees meer »

CURAÇAO – Buiten het zicht van de media wordt gewerkt aan de totstandkoming van een nieuw kabinet. Bij de parlementsverkiezingen kreeg de coalitie van Gerrit Schotte (MFK), Helmin Wiels (Pueblo Soberano) en Charles Cooper (MAN) samen een meerderheid. De drie partijen zijn voorzichtig begonnen met overleg. Lees meer »

CURAÇAO – De Dienst Communicatie en Informatie maakt namens het ministerie van Jusitie bekend dat de politieke partijen hun propaganda, zoals in de wet vastgelegd van openbare ruimtes, moeten verwijderen. Dit houdt in dat volgende week zaterdag alle openbare ruimtes vrij van politieke propaganda moeten zijn. Lees meer »

CURAÇAO – Het Hoofdstembureau maakt woensdag 24 oktober de definitieve uitslag van de verkiezingen bekend. Dit gebeurt tijdens een openbare bijeenkomst bij Kranshi. Volgens het Kiesreglement Curaçao art. 86 lid 1, moet de definitieve uitslag vijf dagen na de verkiezingen bekend gemaakt worden. Lees meer »

CURAÇAO – “De kiezer heeft gesproken. Tot welk kabinet dat gaat leiden moeten we afwachten. Duidelijk is wel dat een kabinet voor een zware opgave staat’’. Dat liet een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken vandaag weten in reactie op de Curaçaose verkiezingen. Lees meer »

CURAÇAO – Curaçao heeft gekozen voor onafhankelijkheid. Dat zegt SP-Kamerlid Ronald van Raak, vandaag na de verkiezingen op het eiland. Ook volgens de PVV betekent de uitslag dat Nederland afscheid moet nemen van Curaçao. Lees meer »

CURAÇAO – Pueblo Soberano (PS) heeft de verkiezingen op Curaçao gewonnen. Partijleider Helmin Wiels maakte vanavond bekend weer een coalitie te vormen met MFK en MAN. Deze coalitie regeerde de laatste twee jaar het land tot zij eind juli de meerderheid verloor door het opstappen van twee statenleden. Lees meer »