• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curacao Nieuws - TiasNimbas Business SchoolCURAÇAO – Studenten van de TiasNimbas Business School maken begin november een studiereis naar Curaçao. De studenten zullen bij enkele fora aanwezig zijn, een aantal bedrijven bezoeken en zich verdiepen in de economische situatie en toekomst van Pais Kòrsou. Lees meer »

CURAÇAO – De Curaçao Body Building & Fitness Association (CBBFA) moest na 10-10-10 de statuten wijzigen. De bond die nieuw leven in het gewichtheffen wil blazen, greep ook meteen de kans aan om een naamswijziging door te voeren. Lees meer »

CURAÇAO – Pais Kòrsou blijft voorlopig het Nederlands-Antilliaanse belastingstelsel handhaven. Een nieuw belastingstelsel dat door het Internationaal Monetair Fonds (IMF) is goedgekeurd wordt later aangenomen, maar hoe dit stelsel eruit zal zien is afhankelijk van wat Nederland van plan is met de BES-eilanden. Lees meer »

curaçao nieuws antilliaanse guldenCURAÇAO – Woon je in Nederland en heb je thuis nog Antilliaanse guldens die je wilt inwisselen? Dan ben je helaas te laat. Vanaf 10-10-10 wordt deze gulden geweigerd bij het grenswisselkantoor (GWK) in Nederland en kun je het Antilliaanse geld dus niet meer inwisselen. Lees meer »

CURAÇAO – Sinds afgelopen maandag is de Antillen opgeheven en is Curaçao een autonoom land binnen het Koninkrijk. Maar om nu te zeggen dat alle wijzigingen zijn doorgevoerd? Nou nee niet echt. Als je op Hato de immigratiedienst voorbij bent, zou je denken dat het land de Nederlandse Antillen nog gewoon bestaat. Lees meer »

CURAÇAO – Een zilveren munt met aan de voorzijde het autonomie monument waarbij de vogels uitvliegen en aan de andere kant het wapen van de Nederlandse Antillen. Zo ziet de speciale herdenkingsmunt eruit ter ere van 10-10-10. Het geldstuk is uitgebracht door de Bank van de Nederlandse Antillen (BNA). Lees meer »

CURAÇAO –  Het herstellen van de diplomatieke banden van Curaçao met Venezuela heeft de prioriteit volgens premier Schotte. Tevens moet er volgens de minister-president gekeken worden of de taken van PDVSA (de Venezolaanse huurder van de Isla) verbreed kunnen worden. Lees meer »

curacao nieuws beatrixCURAÇAO – Vandaag ontving Frits Goedgedrag, gouverneur van Curaçao, een telegram van Koningin Beatrix. Met het telegram richt onze koningin zich tot de Curaçaose bevolking. Lees meer »

curacao nieuws vlag 10-10-10 curacaoCURAÇAO – Vlak voor 10-10-10 sprak Versgeperst.com kort met Emily de Jongh-Elhage en Gerrit Schotte. Hoe kijken zij aan tegen de toekomst van Pais Korsou en hoe voelt het voor de laatste Antilliaanse minister-president om afscheid te nemen? Lees meer »

Curacao Nieuws - Gerrit Schotte eedCURAÇAO – De nieuwe regering van het land Curaçao kan aan de slag. Vanochtend rond 11.00 uur werden de ministers en de nieuwe premier door gouverneur Frits Goedgedrag in het Gouverneurspaleis beëdigd. Minister-president Gerrit Schotte legde de eed als eerste af. Lees meer »

CURAÇAO – Het was gisteravond een drukte van belang op het Brionplein, waar de ontmanteling van de Antillen groots werd gevierd. Auto’s stonden tot in de verste verte geparkeerd en er ontstonden zelfs files. Voor zover bekend is de avond rustig verlopen en hebben zich geen incidenten voorgedaan. Lees meer »

curacao nieuws gerrit schotte 10-10-10CURAÇAO – De eerste premier van het land Curaçao, Gerrit Schotte, sprak het volk vannacht even na twaalf uur toe. “De nieuwe status geeft ons meer vrijheid, maar brengt ook een grotere verantwoordelijkheid met zich mee.” Schotte riep het volk op om in ons nieuwe land op een harmonieuze wijze samen te leven. Lees meer »