• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

antilliaanse leguaan volwassen mannetje foto bart kluskensCURAÇAO – De inheemse Antilliaanse leguaan dreigt te verdwijnen van Sint Eustatius. Stichting RAVON (Stichting Reptielen Amfibieën Vissen Onderzoek Nederland) en de St. Eustatius National Parks (Stenapa) zijn een actie gestart om uitsterven te voorkomen. In het tv-programma Vroege Vogels vragen zij aandacht voor hun actie. Lees meer »

BPMCURAÇAO – “Reduceer gezinsplanning”, was één van de eerst adviezen die omgevingsbioloog John Amarica van Bedrijvenplatform Milieu Curaçao (BPM) gisteravond noemde. Gisteravond werd door BPM de eerste Sustainable Innovation Award op Curaçao uitgereikt. Dat meldt Caribisch Netwerk. Lees meer »

curacao clean up thumbCURAÇAO – Organisatoren van de Curaçao Clean Up overhandigden dinsdagochtend een brief aan minister Whiteman van Natuur, Milieu en Gezondheid. In deze brief vragen zij de minister aandacht te geven aan het opzetten van een goede milieuwetgeving en het zorgdragen voor de handhaving daarvan. Lees meer »

IslaCURAÇAO – Het Internationaal Centrum voor Kankeronderzoek (IARC), een agentschap van Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), heeft voldoende bewijs dat luchtvervuiling longkanker veroorzaakt. Een mengeling van kankerverwekkende stoffen is daarvoor verantwoordelijk. Lees meer »

MilieuCURAÇAO – “Als de regering spoed wil maken met allerlei grote projecten, moet er serieus gekeken worden wat dit voor het milieu en de leefbaarheid van het eiland kan betekenen”, vinden Amigu di Tera & Defensa Ambiental. “Het TAC-rapport wijst de overheid erop dat iedere actie mogelijke effecten op het milieu zal hebben.” Lees meer »

CURAÇAO – Milieuorganisatie Green Force trekt aan de bel over de situatie rondom de bouw op het terrein van Aqualectra aan de Dokweg. Er is daar niet alleen een oude schuur weggehaald, maar ook een heel bos. Dieren die daarin leefden zijn nu hun woongebied kwijt. Lees meer »

CURAÇAO – Raffinaderij Isla heeft ‘Oil Booms’ ingezet die de nieuwe olievlek bij Jan Kok, een laag van 15 tot 20 centimeter dik en 4 meter breed, moet absorberen. Beleidsmedewerker van het ministerie van Milieu, Jacinto Ras, gaf vandaag tijdens een persconferentie bij Fort Amsterdam een update. Lees meer »

CURAÇAO – De opruimwerkzaamheden bij het olierampgebied Jan Kok zijn gereed. Dit meldt Onderzoekscentrum Carmabi. Hoewel het gebied er nu ‘schoon’ uitziet, blijft volgens Carmabi nader onderzoek vereist, om vast te stellen welke gevolgen de olieramp op de binnenbaai en de koraalriffen heeft. Lees meer »

CURAÇAO –Stichting Schoon Milieu op Curaçao (SMOC) blijft bovenop de Isla zitten. Zo stelde SMOC de milieudienst vragen over wat er is gedaan met de metingen van zwaveldioxide, die in maart en april werden gedaan. De concentraties bleken toen vier meetdagen achter elkaar veel te hoog. Lees meer »

CURAÇAO – De olieramp waarbij het gebied van Jan Kok en Rif St Marie vervuild raakte met olie afkomstig uit een van de tanks bij COT, heeft ook gevolgen voor de gezondheid van mensen. Bij het bekend worden van de ramp was de opkomst aan vrijwilligers die de handen uit de mouwen wilden steken groot. Lees meer »