• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Phoenix Hotel ArubaCURAÇAO – De bezetting van hotels op Curaçao in 2013 was de laagste bezetting sinds 2007. De bezettingsgraad bedroeg vorig jaar 67,3 procent. Daarmee daalde de bezettingsgraad met 2,9 procent ten opzichte van 2012. Dat liet Curaçao Hospitality & Tourism Association (CHATA) gisteren weten. Lees meer »

minister Stanley Palm thumbCURAÇAO – Minister Stanley Palm van Economische Ontwikkeling laat weten dat de overheid vorig jaar 100 miljoen gulden in de Curaçaose economie heeft gepompt. De helft daarvan is ook al daadwerkelijk uitgekeerd. Dit jaar wil de regering ongeveer 240 miljoen gulden investeren. Lees meer »

newmagazineCURAÇAO – De eerste editie van Curaçao Business Magazine is op de markt. Een nieuw tijdschrift met als doel het klein- en middenbedrijf op de hoogte brengen van de laatste economische ontwikkelingen. Het tijdschrift wordt zowel in het Engels als het Nederlands uitgebracht. Lees meer »

 VBCCURAÇAO – De Vereniging Bedrijfsleven Curaçao (VBC) heeft bedenkingen bij de nieuw op te richten mededingingsautoriteit. Volgens de vereniging is er sprake van weeffouten in deze fair trade authority (FTA). De autoriteit is bijvoorbeeld niet politiek onafhankelijk, vindt de vereniging. Lees meer »

Age Bakker thumbCURAÇAO – De schuldpositie van Curaçao en Sint Maarten schommelt rond de 30 tot 35 procent van het Bruto Nationaal Product (BNP). Dat is een gezonde situatie. Dat zei voorzitter van het College financieel toezicht (Cft) Age Bakker gisteren in Den Haag. Lees meer »

VBCCURAÇAO – De Vereniging Bedrijfsleven Curaçao (VBC) vindt minister van Economische Ontwikkeling Stanley Palm te optimistisch over de economie. Dat schrijft de VBC in de nieuwsbrief. Palm is optimistisch omdat de verwachte 2,2 procent economische krimp beperkt blijft tot 0,9 procent. Lees meer »

grafiekCURAÇAO – Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) start deze maand met een conjunctuuronderzoek. Doel van dit onderzoek is om regelmatig actuele informatie te kunnen verschaffen over economische ontwikkelingen. Er worden 800 bedrijven geënquêteerd. Lees meer »

E-Sites thumbCURAÇAO – Internetbedrijf E-Sites breidt uit naar Curaçao en Suriname. Het bedrijf opent ook een nieuw leerwerkconcept genaamd E-Cademy. Het bedrijf had een goed gevoel na het doen van marktonderzoek op het eiland, laat E-Sites weten. Lees meer »

StatistiekenCURAÇAO – De eerste voorlopige berekeningen met betrekking tot de economische ontwikkeling op Curaçao geven een lichte daling van 0,1 procent in 2012. Dit blijkt uit de gegevens die het Centraal Bureau voor de Statistiek Curaçao (CBS) vandaag bekend heeft gemaakt. Lees meer »

CURAÇAO – De Economic Outlook 2013 van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) toont aan dat de Curaçaose economie niet in de pas loopt met de Caribische regio en evenmin met de ontwikkelingen in Zuid- en Midden-Amerika. Dat concludeert de Vereniging Bedrijfsleven Curaçao (VBC). Lees meer »

CURAÇAO – De eerste strategische economische bijeenkomst van het Koninkrijk der Nederlanden is gisterochtend begonnen bij de Kamer van Koophandel van Curaçao. Het doel is om alle neuzen in dezelfde richting te krijgen wat betreft het positioneren van het Koninkrijk op de Latijns-Amerikaanse markt. Lees meer »

CURAÇAO – De begrotingsbehandelingen die sinds 17 januari lopen, kwamen dit weekend ten einde. “De vergaderingen hadden een marathonkarakter, maar wij zijn tevreden”, vertelt premier Daniel Hodge. “Nu gaan wij werken aan de eerste suppletoire begroting.” Lees meer »