• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een zeventienjarig meisje is tijdens de afscheidsparade van Karnaval door een kogel geraakt. Het incident vond gisteravond rond 23.00 uur plaats bij de Rooms-katholieke kerk aan de Roodeweg. Het meisje is overgebracht naar het ziekenhuis. Haar toestand is stabiel. Lees meer »

CURAÇAO – De glitters, veren, lichtjes en prachtige kleuren kunnen voorlopig weer de kast in. Het carnavalsseizoen zit er weer op en werd gisteren feestelijk afgesloten met de verlichte Marcha di Despedida. Lees meer »

CURAÇAO – Kleur, dans, gezelligheid, maar helaas ook wat incidenten kleurden de dag zondag tijdens de Gran Marcha. Twaalf verdachten werden er in de boeien geslagen voor veelal mishandeling. Eén man werd aangehouden voor het afscheuren van een deel van een oor. Lees meer »

CURAÇAO – De karnavalsroute begon vanmorgen rond 11.00 uur al vol te lopen met mensen. In afwachting van de Gran Marcha werd er rondgelopen, gedronken, gegeten en gedanst. Lees meer »

CURAÇAO – Veertien groepen met swingende jongeren manoeuvreerden zich gisteren door de straten van Otrobanda. Zowel het publiek als de deelnemers leek te hebben uitgekeken naar gisteravond, want de Tienerparade zorgde voor een bruisend feest. Lees meer »

CURAÇAO – De kostuums zijn klaar, de glitters ingekocht en de eerste parade van een reeks carnavalsparades staat bijna in de startblokken. Vanavond gaan we van start met de Tienerparade, waarna er tot en met dinsdag elke dag een prachtige parade over het eiland dendert. Versgeperst.com wenst alle lezer veel plezier! Lees meer »

CURAÇAO – Minister van Verkeer, Transport en Ruimtelijke Planning Earl Balborda wil dat Curaçao dit jaar volop geniet van de carnavalsparades. Om ons een handje te helpen heeft hij het plein bij Palu Blanku laten schoonmaken en vlaggen laten plaatsen bij mogelijk zwakke gebouwen. Lees meer »

CURAÇAO – De carnavalsvoorbereidingen zijn in volle gang en ook de gebroeders van Mode De La Fvnk zijn in de stemming. Het tweetal produceerden samen met de Sint Maartenaar Geraldo, de carnavalskraker ‘Carnaval Time’. Lees meer »

CURAÇAO – Het Openbaar Ministerie (OM) hanteert gedurende de carnavalsoptochten op Curaçao een zero-tolerancebeleid. De politie krijgt daarbij toestemming om alle personen en goederen langs de routes te onderzoeken op de aanwezigheid van illegale wapens.  Lees meer »

CURAÇAO – De carnavalssfeer is alweer aardig voelbaar en een reeks aan Jump In’s kan ook dit jaar niet ontbreken. Zaterdag vindt de jaarlijkse Jump In van carnavalsgroep T’aki Tin plaats bij Brakkeput Mei Mei. De Jump In zorgt elk jaar voor honderden feestvierende mensen. Lees meer »

CURAÇAO – 24 groepen in alle kleuren van de regenboog trekken zondag 10 februari door de straten van Willemstad tijdens de Gran Marcha. De tienerparade, op vrijdag 8 februari, bestaat dit jaar uit 14 groepen. Lees meer »

CURAÇAO – Het carnavalsseizoen is weer begonnen en voor Grupo Ban Purba is het tijd om zich voor te bereiden op het grote feest in februari. Uiteraard moet er ook een koningin op de praalwagen schitteren. Zondag maken zeven kandidaten tussen de zeven en elf jaar kans om de koningin van het Karnaval te worden. Lees meer »