• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De politie heeft tijdens de optocht van Marcha Despedida dinsdagavond bij tien vechtpartijen moeten ingrijpen. Negen personen zijn aangehouden en zeven mensen hebben zich bij het Rode Kruis gemeld voor medische behandeling. Lees meer »

CURAÇAO – Na maanden voorbereidingen en dagenlang feesten werd gisteravond Karnaval 2011 afgesloten. De Vaarwelparade zorgde wederom voor een explosie van kleur, glitter en plezier. De 32 carnavalsgroepen deden tot het bittere eind hun best om het publiek en zichzelf dit Karnaval nooit meer te laten vergeten. Lees meer »

CURAÇAO – Ruim 2000 enthousiaste kinderen konden hun hart ophalen tijdens de kinderparade. De parade startte vandaag om 14.00 uur vanaf Plasa Hariri. “We hebben er lang op gewacht, maar het wordt een feest voor de kinderen,” vertelt Corine Djaoen, voorzitter van Fudeka. Lees meer »

CURAÇAO – De Gran Marcha die gisteren plaatsvond trok veel bekijks. Duizenden bezoekers aanschouwden de prachtige wagens en carnavalsgroepen. De tribunes en bankjes die al ruim van tevoren geplaatst waren, werden goed benut. Lees meer »

CURAÇAO – Ook Suriname kan meegenieten van ons Karnaval. Vorig jaar was televisiezender Apintie voor het eerst op Curaçao om de sfeer te proeven en dit is goed bevallen. Surinamers konden gisteren vanuit hun woonkamer live meegenieten van de Tienerparade. Lees meer »

CURAÇAO – Een stoet van vrolijk uitgedoste tieners zette gisteravond koers op de carnavalsroute. Terwijl de tien groepen dansend de straten doorgingen, verliep de avond verder rustig en bracht geen incidenten met zich mee. Heb je de parade gemist? Versgeperst.com maakte een sfeerimpressie. Lees meer »

CURAÇAO – Er was eens….een groep katholieken in Italië. Zij begonnen de traditie om de avond voor Lent, de vastenperiode waarin zij geen vlees eten, een gekostumeerd feest te vieren. Het feest werd steeds populairder en de traditie werd ook buiten Italië opgepikt. ‘Carnevale’ (zet het vlees weg) was geboren! Lees meer »

CURAÇAO – De stands zijn in elkaar getimmerd en de stoelen staan aan de weg. Vanavond zal de Tienerparade over het eiland denderen en het startsein geven voor een feestelijk carnavalsweekend. Versgeperst.com nam alvast een kijkje langs de route. Lees meer »

CURAÇAO – Het meeste kleurrijke feest uit onze cultuur gaat de boeken in. CaribPublising bracht het Curaçaose Karnaval, Tumbafestival en al het bloed, zweet, de tranen en vreugde die hier mee gepaard gaan in kaart in het boek ‘Carnaval op Curaçao’. Lees meer »

CURAÇAO – De regering van Curaçao heeft vanavond bekendgemaakt dat zij niet voldoende tijd heeft om van de middag voor de Afscheidsparade een officiële vrije middag te maken. Het werk dat hiervoor moet gebeuren is teveel om voor 8 maart af te hebben. Lees meer »

Kindercarnaval op CuracaoCURAÇAO – Na een vergadering gisteravond van de Asosashon Gruponan di Karnaval Kòrsou (AGKK) is de datum van de Kinderparade weer gewijzigd. Gisteren werd eerst besloten dat de parade donderdag zou plaatsvinden. De AGKK concludeerde echter dat het organisatorisch niet haalbaar is. Lees meer »

CURAÇAO – Vandaag zijn de regering van Curaçao, Fudeka, Asosashon Gruponan di Karnaval Kòrsou (AGKK) en de politie in een spoedberaad bijeengekomen vanwege de afgelasting van de parade. Zij hebben bekendgemaakt dat deze nu zal plaatsvinden op donderdag 3 maart vanaf 15:00. Lees meer »