• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

carnaval thumbCURAÇAO – In de straten van Willemstad trok gisteren voor de laatste keer dit jaar de carnavalsstoet langs. Tijdens de Marcha di Despedida namen de feestvierders afscheid van het volksfeest om na afloop de vastenperiode in te luiden. Versgeperst.com was van de partij en maakte het volgende fotoverslag. Lees meer »

carnaval6CURAÇAO – Het carnavalsseizoen op Curaçao begint morgen. Voorzitter van de carnavalscommissie Giovannie Roozendaal verwacht dat het wederom een groot feest wordt. Hij laat weten dat er al meer inschrijvingen zijn dit jaar. De sponsoring blijft nog achter. Dat zegt hij tegen Radio Hoyer 2. Lees meer »

CURAÇAO – Het Zomercarnaval loopt volgende week voor de 28ste keer door de straten van Rotterdam. Voorop de parade zal de ‘Queen Zomercarnaval’ schitteren, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Zaterdag gaan acht ‘queens’ tijdens de ‘Queen Election’ de strijd met elkaar aan om de titel te bemachtigen. Lees meer »

CURAÇAO –  “Karnaval 2012 is op alle punten goed verlopen”, laat Corinne Djaoen Genaro, voorzitter van Fudeka weten. “Bijna alle twaalf de activiteiten en de zes parades begonnen op tijd en verliepen zonder incidenten.” Het tekort van 56.900 gulden hoopt Fudeka op te lossen door evenementen te organiseren. Lees meer »

CURAÇAO – Welke groep in de optocht viel tijdens Karnaval het meest op of had zich het mooist opgedoft? Morgenavond zal de jury haar favorieten van de Gran Marcha, Marcha di Tiner en het Carnaval te paard bekendmaken. Lees meer »

CURAÇAO – Hoewel de de Marsha di Despedida rustig en feestelijk verliep, hebben zich toch enkele vervelende incidenten voorgedaan. De politie werd geconfronteerd met meerdere gewonden door valpartijen, verschillende vechtpartijen en een man met een wapen op zak. Lees meer »

curacao nieuws Vers KortjeCURAÇAO – De politie controleerde gisteren tijdens de Marsha di Despedida bestuurders van wagens in de parade op alcohol. Van de 72 gecontroleerde chauffeurs, bliezen er twee ‘A’, wat betekende dat zij alcohol hadden gedronken. Beide bestuurders hebben het stuur overgedragen aan iemand anders.

CURAÇAO – Carnavalsvierders hebben tijdens Marcha di Despedida iedereen swingend uitgezwaaid. Vandaag is de vastentijd aangebroken maar daar was gisteren nog niets van te merken. Minister George Jamaloodin (Financien) en MFK-fractieleider Dean Rozier waren ook van de partij en hebben flink met de heupen geschud. Lees meer »

CURAÇAO – De carnavalsgroep Caché heeft groot uitgepakt tijdens deze editie van Karnaval, en dat was te zien bij de Gran Marcha. Om 08.00 uur verzamelden de leden van de groep zich al bij het St. Joris college om zich aan te kleden en op te maken. Versgeperst.com mocht deze dag met hen mee. Lees meer »

CURAÇAO – De politie heeft zowel tijdens de Tienerparade als tijdens de Gran Marcha bestuurders van voertuigen die meededen aan de parades, gecontroleerd op alcohol. In totaal werden er bijna 50 bestuurders getest. Lees meer »

CURAÇAO – Zoals elk jaar stroomden de straten van Curaçao al vanaf de ochtenduren vol met feestvierende mensen. Er werd gedanst, gelopen, gedronken en met spanning gewacht op de Gran Marcha. Het wachten werd beloond met een stoet van kleur, glitter en creativiteit. Lees meer »

CURAÇAO – Duizenden bezoekers zullen morgen kleurrijke wagens en carnavalsgroepen aanschouwen tijdens de Gran Marcha. De parade gaat morgen om 10.00 uur van start. Een paar thema’s dit jaar zijn ‘Alice in Wonderland’, ‘Nostalgia’ en ‘Perla di Caribe’. Lees meer »