• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

mh17CURAÇAO – Er zijn nieuwe beelden opgedoken van de crash met vlucht MH17. Op de beelden is te zien hoe rebellen vlak na de crash tussen de wrakstukken lopen. Ze praten over het toestel en lijken verbaasd te zijn omdat het een passagierstoestel betreft. Lees meer »

VaticaanCURAÇAO – Paus Franciscus heeft een tribunaal in het leven geroepen om zaken te behandelen van bisschoppen die ervan worden beschuldigd niet te hebben opgetreden tegen kindermisbruik.Het is de grootste stap die het Vaticaan tot dusver heeft genomen om bisschoppen die op de hoogte waren van misbruik verantwoordelijk te houden. Lees meer »

Barack ObamaCURAÇAO – De Amerikaanse regering heeft gisteren toestemming verleend voor een veerverbinding tussen de Verenigde Staten en Cuba. Het verzoek was ingediend door de reder Baja Ferries, die in Mexico actief is in het personenvervoer. Ook andere bedrijven hebben een vergunning aangevraagd. Lees meer »

Barack ObamaCURAÇAO – De Amerikaanse president Barack Obama wil Cuba schrappen van de lijst van staten die terrorisme ondersteunen. Normalisering van de betrekkingen tussen Cuba en de Verenigde Staten komt hierdoor weer een stap dichterbij. Lees meer »

GoudCURAÇAO – Gewapende overvallers hebben gisteren bij een mijn in de Mexicaanse deelstaat Sinaloa voor 7,8 miljoen euro aan goud gestolen. Dat heeft het Canadese mijnbouwbedrijf McEwen Mining bekendgemaakt.De diefstal had plaats bij de El Gallo-mijn. Lees meer »

germanwingsCURAÇAO – Luchtvaartmaatschappij Germanwings heeft bevestigd dat vlucht 4U 9525 vandaag is verongelukt in de Franse Alpen. Er zijn geen overlevenden na het neerstorten van de Duitse Airbus A320, zei de Franse staatssecretaris van Transport, Alain Vidalies Lees meer »

germanwingsCURAÇAO – De Franse president François Hollande vreest dat niemand het ongeluk met de Duitse Airbus in de Franse Alpen heeft overleefd. Dat heeft hij zojuist in een korte verklaring in Parijs gezegd. Het toestel is in een afgelegen gebied op zo’n tweeduizend meter hoogte neergestort. Lees meer »

Foto Novum/Bart Maat: EuroCURAÇAO – De waarde van de euro ten opzichte van de dollar staat vandag opnieuw onder druk. De Europese munt is nu voor het eerst sinds de zomer van 2003 minder dan 1,08 dollar waard. De euro zakte in de ochtendhandel naar een voorlopig dieptepunt van 1,0775 dollar. Lees meer »

mcdonalds curacaoCURAÇAO – McDonald’s heeft afgelopen jaren voor ongeveer 1 miljard euro aan belastingen ontdoken via een gunstige fiscale constructie in Luxemburg. Dat stelden vertegenwoordigers van Amerikaanse en Europese vakbonden vandaag. Lees meer »

fiets wielrennenCURAÇAO – Een Chileense fietsfanaat die met zijn tweewieler de wereld rond wilde rijden is overleden in Thailand. Aan de recordpoging kwam een einde toen de 47-jarige Juan Francisco Guillermo zaterdag werd aangereden. Hij was op slag dood. Lees meer »

CubaCURAÇAO – De Verenigde Staten gaan de diplomatieke betrekkingen met Cuba normaliseren. Tevens komt er een ambassade op het communistische eiland. Dat hebben bronnen in Washington gezegd. President Barack Obama komt later op de dag met een officiële aankondiging. Lees meer »

VaticaanCURAÇAO – De rooms-katholieke kerk veroordeelt de hulp die een Amerikaanse vrouw met terminale hersenkanker kreeg omdat zij waardig wilde sterven. Dat heeft Ignacio Carrasco de Paula, hoofd van de Pontificale Academie voor Leven, gisteren gezegd. Lees meer »