• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Openbaar ministerieCURAÇAO – In de zaak Magnus spreekt rechter Constantijn van Dam van Iselt morgen de vonnissen uit. Drie mannen die de moord op Helmin Wiels zouden hebben uitgevoerd, krijgen dan te horen waar ze aan toe zijn. Pieter Hofmann woont het vonnis bij en kijkt alvast vooruit. Lees meer »

Herdenking Helmin WielsCURAÇAO – In de rechtbank in Punda vond vandaag de vierde zittingsdag van de zaak-Magnus plaats. Daarin staan vier mannen terecht voor hun aandeel in de moord op politicus Helmin Wiels. Pieter Hofmann woonde de zitting bij en kijkt terug op de dag. Lees meer »

Herdenking Helmin WielsCURAÇAO – In de rechtbank in Punda vond vandaag de derde zittingsdag van de zaak-Magnus plaats. Dangelo D. en Carlos P. moesten zich verantwoorden voor hun aandeel in de moord op politicus Helmin Wiels. Pieter Hofmann woonde de zitting bij en kijkt terug op de dag. Lees meer »

RechtbankCURAÇAO – Terwijl een konvooi zwarte auto’s met zwaailicht en sirene richting achteringang van de rechtbank scheurt, staat buiten een meute van journalisten en familieleden van zowel het slachtoffer als de vermeende daders. Onder de pers is de sfeer niet extra gespannen, onder het beveiligingspersoneel des temeer. Lees meer »

Auto-ongelukCURAÇAO – Na het fatale ongeval op 8 januari waarbij een echtpaar uit Vroomshoop omkwam, had Pieter Hofmann regelmatig contact met Nederlandse media, waaronder ook de redactie van Twenterandnieuws.nl. Voor de lezers van deze site schreef hij de volgende column, over zijn beleving van het verkeer op Curaçao. Lees meer »

“Volgende week vertrekken de bursalen naar Nederland”, hoor ik mijn collega’s op de redactie zeggen. “De wattes”, vraag ik ongeïnteresseerd. “Studenten die naar Nederland gaan om te studeren”, wordt geantwoord. ‘Zal wel, gaan toch zoveel studenten van Curaçao naar Nederland om te studeren’, denk ik. Lees meer »

Sinds mijn tienerjaren ben ik geïnteresseerd in de politiek. Ik heb het altijd op de voet gevolgd terwijl mijn leeftijdsgenootjes hun schouders ophaalden bij mijn pogingen tot politieke analyses. Terwijl de politiek een beetje ingewikkeld kan zijn, begrijp ik er op Curaçao soms helemaal niets van. Lees meer »

CURAÇAO – Het nieuwe jaar is weer begonnen en de goede voornemens komen weer op tafel. Ieder jaar komen dezelfde weer tervoorschijn: stoppen met roken, gezonder eten, enzovoort. Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen persoonlijke goede voornemens, maar hoe zit het met de goede voornemens van Curaçao? Lees meer »

‘Een tijdschrift voor de moderne vrouw die weet wat ze wil’, volgens mij is dat wel waar het magazine van Jackie voor staat. Hun o zo ‘moderne’ uitspraak schoot bij mij letterlijk in het verkeerde keelgat. Want ik hapte net in een boterham toen ik las dat zangeres Rihanna werd uitgemaakt voor ‘Niggabitch’, waaaaat!!!! Lees meer »

CURAÇAO – Kantoormensen zijn een apart soort. Dat bedoel ik niet negatief. Ze zijn net als Hollanders, Indiërs, Arubanen, Belgen etc. Echte kantoormensen hebben een eigen nationaliteit en het kantoor is hun land.

Lees meer »

Regen op Curaçao zorgt ervoor dat je zelf niets meer te melden hebt in het verkeer. De regen bepaalt waar je naar toe gaat, hoe je er naar toe gaat en vooral: wanneer je aankomt. Het heeft zijn nadelen, maar toch kan ik genieten van een plensbui op het eiland. Lees meer »

December, de maand waarin Sinterklaas cadeautjes uitdeelt, kerstversiering tevoorschijn komt en oud en nieuw wordt gevierd. De maand van terugblikken op het afgelopen jaar, mooie en minder mooie momenten en het bedenken van goede voornemens voor komend jaar. December is voor mij een bijzondere maand. Lees meer »