• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een paradijselijk Gay Resort aan de Sint Jorisbaai. Het plan van de Duitse ontwikkelaars Carlo Didillon en Alexander Schwab liet deze week nogal wat stof opwaaien onder tegenstanders én voorstanders. Versgeperst.com ging de straat op om de mening van voorbijgangers te peilen.

“Ik ben tegen de bouw van het resort. God is tegen homoseksualiteit. Ik vind dit absoluut niet kunnen. Gebruik het liever voor iets goeds,” stelt Ruth (48). Ook Michael (46) is tegen de bouw van het Gay Resort. “Ik vind dit echt absurd. Met de bouw van een Gay Resort ontstaat verwarring onder de bevolking. Gods wil is mannen en vrouwen en niet dat mannen met elkaar gaan.”

Allemaal mens
Dennis (29) vindt de bouw geen bezwaar. “Ik heb er geen problemen mee. We zijn allemaal mensen. Ze mogen bouwen wat ze willen en ik heb niks tegen homo’s. Anna (62)  vindt het geen probleem zolang de natuur maar niet ten koste van de ontwikkeling gaat. “We kunnen best een stukje afstaan met zijn allen. Iedereen heeft zijn eigen leven, dus een Gay Resort vind ik geen probleem. De natuur vind ik wel enorm belangrijk, dus zolang daar rekening mee gehouden wordt, kan ik het accepteren.”

Kinderbelang
Sharette (39) is net als Martis en Martina tegen de bouw van het resort. Polonius bekijkt de bouw in belang van de kinderen. “Voor kinderen is het niet goed om te zien. Ik wil niet dat mijn kinderen zien dat twee mannen een stelletje zijn. De bouw van het resort wil ik dus ook echt niet.”

17 reacties op “‘God is tegen homoseksualiteit’”

 1. interessant initiatief, misschien wat te grootschalig. Maar ze zullen echt niet alles in een keer bouwen en het trekt een groep financieel goede toeristen aan die we op Curaçao wel kan gebruiken. De pink dollar! En de vele homo’s die nu op het eiland wonen en op bezoek komen zijn toch ook welkom?

 2. Wie laat in hemelsnaam Duitsers en Nederlanders beslissen over het lot van dit eiland?!!! Zij zouden niets te vertellen moeten hebben! Buitenlanders komen hier en doen wat ze willen! Een man en vrouw passen anatomisch in elkaar. Twee mannen dus niet en twee vrouwen dus niet! Behoud de cultuur van dit eiland en daarin passen geen gays en lesbians!!!
  Ben jij achterlijk Ferdinand?? Jij hebt de Bijbel dus duidelijk niet gelezen! Het gaat zeer zeker niet over herenliefde. Wat een verdraaiing. Zelfs al ben je niet gelovig, kan een kind uitmaken dat het niet om herenliefde gaat. Wie is er nu dom?! De Paus, pastoor en katholieke kerk hebben niets met God te maken. Menselijke verzinsels dus gebruik dat niet als excuus!

 3. volgens mij heeft ‘god’ wel meer verboden in de bijbel. Is het niet zo dat iedereen in god’s ogen gelijk is? En je moet wel heeeeeel arrogant zijn om namens ‘hem’ hier te spreken omdat het in de bijbel staat? De enige woorden die zogenaamd door ‘god’ zijn gesproken zijn door mozes doorgegeven… Je weet wel de geboden. Volgens de bijbel was maria m een hoer… Blijkt achteraf ook niets van waar te zijn… Hoe dat komt? Omdat er een paus dit maar even bedacht had. Dus kom niet met ‘ omdat god dit verbiedt’ aanzetten. Buiten de deur eten mag ook niet, maar is schering en inslag op korsou…. Netjes overdag getrouwd zijn en ‘s avond met de kont in de kunuku…yeah right…. Hypocriet ten top.. Maar anyway… Live and let live..

 4. Ik ben tegen homoseksualiteit…omdat GOD het verbied………GOD heeft een man en een vrouw voor elkaar geschapen…en niet een man voor een man of een vrouw voor een vrouw

 5. @Karel:

  Er zijn meer mensen die NIET religieus zijn dan zij die dat wel zijn. Laat je waarheden uit dat op één na meest wijdverspreide boek ter wereld dan ook voor wat het is. Geloven is een kwestie van geloven. Dat impliceert ook vanzelfsprekend de mogelijkheid er geen snars van te geloven. Laat die rommel eerst maar eens wetenschappelijk aangetoond worden, dan ben ik de eerste die zijn mening publiekelijk zal bijstellen. Als jullie vermeende God (als die al bestaat is het een ongelooflijke sadist) iets tegen homo’s zou hebben, waarom zou hij ze dan scheppen? Zodat de ongeletterden die bevolkingsgroep eens fijn te kakken kunnen gaan zetten?

  Kom op… dat boek is tweeduizend jaar oud, matig geschreven en nog slechter vertaald. Om nog maar te zwijgen van de eeuwenlange mis-interpretaties door uw en mijn medemens. Maar eens temeer bewijst het mijn stelling dat het hier niet gaat om het wel of niet van een resort in een natuurgebied, maar om het goedkoop gay bashen… ‘zalig zijn de onnozelen van geest’ is hier wel heel erg van overeenkomstige toepassing.

 6. Als GOD staat voor LIEFDE, wat is er dan mis met de LIEFDE tussen 2 mannen of 2 vrouwen.
  Ik vraag je………………….

 7. Ongelofelijk wat allemaal wordt gezegd met name de mensen die zeggen dat God niet tegen Homoseksuelen is. En dan beweren zij dat ze de bijbel gelezen hebben, Laat mij niet lachen AUB. Zowel in het oude en nieuwe testament staat heel duidelijk dat dit onnatuurlijk is. Maar wat is normaal? Is alles wat wij momenteel doen met deze aarde ook normaal!? We leven verre weg van wat onze werkelijk doel was en is. Sterker nog de meeste mensen weten niet eens wat onze doel is! We zijn kortzichtige mensen geworden die alleen maar willen horen wat we willen horen (dat staat trouwens ook in de bijbel).
  Dat Homo’s (mannen met mannen of vrouwen met vrouwen) mensen zijn, ja dat zijn ze zeker!!!! en we moeten hun zeker niet beoordelen!!!! want wie zijn wij om mensen te oordelen als wij zelf vele fouten maken. Iedereen moet vechten tegen hun ‘demonen” of Jihad of hoe je het wil noemen. God houdt zeker weten van “Homo’s” want ze zijn mensen. Alleen de bijbel keurt deze handeling niet goed. Dat staat letterlijk erin dus is geen verzinsel of mening van mensen!!!!! Trouwens, Een vader en moeder houdt ook van zijn zoon of dochter al is hij of zij een dief of Drugsdealer of moordenaar, toch? alleen keuren zij deze handeling niet goed!!! Groot verschil!
  Dat religie oorlogen teweeg heeft gebracht, dat klopt ook en dat kan niemand ontkennen. Alleen de mens van tegenwoordig zoekt alleen zijn eigen belang! We verkrachten deze aarde op alle manieren dan ook, puur uit onze eigen belang. Bouwen bouwen bouwen…Consumeren consumeren…Alles draait om het maximaliseren van de winst! Puur voor eigen gewin. Deze mooie aarde is ons geven maar wij zijn verblind door onze zelfzuchtige hebzucht!! Staat trouwens ook in de bijbel!

 8. hallo Karel,
  als er alleen adam en eva waren, hoe kunnen er dan nakomelingen komen?
  moesten toen broer en zus daar voor zorgen?
  lijkt me ook behoorlijk zondig???
  als god volmaaktheid heeft geschapen, hoe kan het dan zo een rotzooi zijn, zelfs in de kerk?
  het antwoord ken ik al hoor, dat komt door de zondige mensen…..
  en de vije wil…..enzo….
  allemaal denkbeelden van oude mannen in een woestijn die vonden dat er een geschreven bijbel moest komen.
  God is liefde en vergeving, de kerk en de bijbel geven al 2000 jaar een fout beeld.
  door al die verschillende geloven is er alleen maar oorlog geweest en ellende.
  daarom denk ik dat het beste is om de bijbel en de kerk met een flinke korrel zout te nemen.
  en maar eens voor jezelf moet gaan denken en niet alles voor zoete koek aannemen.
  wie op de stoel van god gaat zitten zit behoorlijk fout…..
  kijk naar de paus een man in een jurk met roze muiltjes????
  menige travestiet durft dat niet aan te trekken….

 9. God heeft Adam en Eva geschapen. Als het de bedoeling was dat mannen met mannen gingen, of vrouwen met vrouwen, dan had God wel 2 mannen of 2 vrouwen geschapen. Wij mensen zijn zondig van onszelf en willen patronen die tegen God’s wil ingaan.

 10. De reacties in het artikel zijn werkelijk van een stupide absurditeit dat ik er eigenlijk niets meer aan toe wil voegen en slechts opmerken onder welke stenen deze mensen vandaan gekropen zijn.

 11. Ik heb niks tegen geloof. Wel heb ik iets tegen mensen die de werkelijkheid uit het oog verliezen vanwege het geloof. Dit zijn namelijk meestal mensen die niet zelf kunnen nadenken en vervolgens gaan gissen naar een menig die zogenaamd opgelegd wordt door een geloof. Dit maakt geloof dan ook gevaarlijk.

  Overigens ben ik ook niet tegen het gay resort. Wel ben ik tegen de locatie die zij op het oog hebben.

  Wat mij ook verbaast is dat de “gelovige homofoben” blijkbaar het te vergane natuurgebied aan hun laars lappen. Vindt god seksuele geaardheid dan van groter belang dan het behouden van de natuur?

 12. God heeft er geen malle Moer mee te maken…. we zijn allemaal kinderen van God toch ?

  het geloof erbij halen heeft totaal geen zin….
  je bent nu eenmaal homo of hetrosexueel….of mischien wel BI

  laten we het dan maar niet hebben over al die mensen die zo schijnheilig naar de kerk gaan iedere week om god te vinden … maar thuis is het een grote elende….. papa met bysides en naar de prostitiuees gaan … mama thuis met meerdere kids van verschillende vaders… nee dat is wat god wil…..

  je blijft lachen op deze klip…..

  Als God het echt gewildt had was het nu niet zo’n elende op de wereld…

  en die elende ontstaat door Geloof……Blijf maar geloven wat je denkt te geloven .
  de werkelijkheid van het leven is wat je erzelf van maakt met of zonder God.

 13. Als mensen zo christelijk zijn op Curacao waarom zoveel single mommies en mannen die niet voor hun kinderen zorgen?

 14. Nou ja ik vind dat echt absurd, en ik schaam me als een christen, hoe mensen voor GOD gaan, denken. Hoe weet je of God de homoseksuelen niet mag?? All by all zijn ze ook mensen en onze mede mensen en het moet zo zijn dat deze mensen de respect verdienen want ze zijn geen monsters!! Al ben ik zelf hetero, zou.ik het super cool vinden als die resort komt, gewoon om die taboo te breken.

 15. op dit eiland zal je voorlopig nog deze domme reacties houden.
  meneer pastoor is nog veel te belangrijk.
  in NL heeft de kerk grotendeels afgedaan, dat zal hier nog decennia duren.
  de kerk die zelf zo verschrikkelijk fout is geweest de afgelopen 2000 jaar……
  als god liefde is, waarom dan die verschrikkelijke dingen die in de bijbel staan…..
  Men wil in het sprookje geloven en als je niet voor jezelf kunt denken laat je dat maar door de kerk doen.
  van de paus mag nog steeds niemand een condoom gebruiken, laat de mensen maar aan aids doodgaan in afrika en de rest van de wereld.
  en al die pastoors die niet van kinderen af kunnen blijven, het is te ziek voor woorden.
  men vindt de islam een achterlijk geloof, maar het christendom en ook het joodse geloof is net zo achterlijk.
  Maar gelukkig is een ieder vrij om te denken en te doen wat hem/haar goeddunkt.

 16. Grappig dat mensen bij gay denken aan 2 mannen, volgens mij kunnen dat ook 2 vrouwen zijn anyway…

 17. Waarom toch die verschrikkelijke homofobie? En wie de Bijbel goed gelezen heeft, weet dat de eerste hoofdstukken geheel over de herenliefde gaan… het gaat hier niet om het resort, maar het is wederom een slap excuus om gezellig tegen homo’s te schoppen. “God is tegen homoseksualiteit”. Laat me niet lachen. Iemand die niet (aantoonbaar) bestaat, zou een mening hebben?

  BTW… ik ben hetero, maar ik schaam me plaatsvervangend diep om het oliedomme deel van dat kortzichtige fanclubje van Jezus Christus dat zelfs de jongste druk van dat achterhaalde boek der boeken nooit heeft kunnen begrijpen. En oh, wat hebben Christenen de mond vol over anderen. De Bijbel is minstens even gruwelijk als de Koran.