• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Miss Curaçao, Monifa Jansen, is deze week naar Las Vegas vertrokken voor de Miss Universe verkiezing. Versgeperst.com wilde weten weten hoe erg de missverkiezing onder het volk leeft en vroeg voorbijgangers hoe zij de kansen van Jansen inschatten op de Miss Universe verkiezing.

De missverkiezing leeft niet heel erg onder de voorbijgangers. Bijna iedereen wist wel wie Miss Curaçao was, maar niet wie haar tegenstanders zijn in de strijd om Miss Universe. Zo ook de 31-jarige Ryan. “Ik heb mij eerlijk gezegd niet echt verdiept in de verkiezing. Ik weet wel wie ze is, een mooie vrouw. Ik wens haar veel succes.” Ook Nathalie (29) weet niets over de competitie waar Jansen het tegenop moet nemen. “Miss Curaçao ken ik wel, ze is de laatste tijd redelijk vaak in het nieuws geweest. Ik ken alleen haar tegenstanders niet, dus ik vind het lastig om haar kansen in te schatten.”

Mooi
Met name onder de mannen leeft de missverkiezing niet echt. Elroy (34) vertelt eerlijk: “Ik heb me er eigenlijk niet in verdiept, maar ik heb haar wel eens gezien en vind haar een mooie vrouw. Ik denk daarom dat ze wel een goede kans maakt.” Ook de twintigjarige Jay weet niets van de missverkiezing af. “Ze is erg mooi, mooie langen benen en mooi gezicht. Daarom denk ik dat ze het ver gaat schoppen tijdens de verkiezing. Ik heb natuurlijk de tegenstanders niet gezien, maar ik denk dat ze een goede kans maakt”.

Echte vrouwen
De 21-jarige Mirela zegt dat ze geen verstand heeft van missverkiezingen, maar hoopt dat er ook stevige vrouwen meedoen. “Het merdendeel van Curaçao is wat steviger gebouwd, ikzelf ook. Ik vind dat vrouwen best vrouwelijke vormen mogen hebben en iets gezetter mogen zijn. Tijdens de missverkiezing zijn het meestal geen ‘echte vrouwen’. Ik heb de concurrentie niet gezien, maar ik hoop dat er ook vrouwen met een realistische lichaamsbouw meedoen. Mensen krijgen een vertekend beeld van wat normaal is.” Ook David (25) hoopt dat een ‘echte’ vrouw wint. “Ik heb gehoord dat ze veel cosmetische ingrepen heeft gehad. Ik vind dat een missverkiezing draait om hoe mooi je bent, niet om hoe mooi je bent gemaakt of geworden door bijvoorbeeld ingrepen.”

Goede kans
Toch denken veel mensen dat Jansen een goede kans maakt. “Het is een pittige competitie met veel mooie vrouwen. Ik denk dat Monifa het erg lastig gaat krijgen in deze competitie tussen al die beeldschone vrouwen, maar ik denk dat ze wel een goede kans maakt”, aldus de 45-jarige Gisela. Ook Marya (23) denkt dat Jansen wel tegen haar sterke concurrenten is opgewassen. “Ze is jong, mooi en slim. Dat zijn volgens mij de dingen waar ze naar zoeken bij zo een verkiezing.”  De 28-jarige Desiree denkt ook dat de combinatie tussen de intelligentie en haar uiterlijk in Jansen haar voordeel gaat werken. “Ze is mooi en slim, een ideale combinatie voor een missverkiezing toch?”

www.versgeperst.com