• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De laatste tijd ontvangt Curaçao Tourism Board (CTB) veel klachten van toeristen over de tarieven die sommige plaatselijke taxichauffeurs vragen voor bestaande routes.”De laatste klacht betreft een toerist die 100 dollar moest betalen voor een taxiritje van Hato naar Hyatt Regency.”

Deze situatie mag volgens CTB niet worden toegestaan. Vooral omdat uit verificatie blijkt dat overdag het officiële tarief voor de route Hato-Hyatt 60 dollar is. De route mag na 10 uur ‘s avonds worden verhoogd met 25 procent, wat neerkomt op 75 dollar. Het CTB is ook op de hoogte van een ander geval dat zich deze week voordeed waarbij een taxichauffeur 130 dollar vroeg voor de route vanaf het Hyatt Regency naar de binnenstad.

Taximeter
In juni 2005 is de nieuwe wet aangaande de taximeter in werking getreden. In grote lijnen heeft de wet door een wijziging van de EHAM (Eilandsbesluit Houdende Algmene Maatregelen) het gebruik van een taximeter verplicht gesteld vanaf juni 2005. “Omdat deze zaken uit de hand lopen, doet het CTB een dringend beroep op het ministerie van openbaar vervoer, om op de eerste plaats te inventariseren hoeveel taxichauffeurs daadwerkelijk gebruik maken van de taximeter”, meldt CTB.

Misbruik
“Daarnaast moeten de nodige controles uitgevoerd worden om na te gaan of de taximeter op een adequate manier wordt gebruikt.” Andere maatregelen die het board wil treffen zijn vastgestelde tarieven en eenzelfde kleur voor alle taxi’s. “De grote investeringen en de inspanning die CTB de afgelopen jaren heeft gedaan om de taxichauffeurs op een hoger niveau te krijgen, mogen niet verloren gaan door enkele die misbruik maken door bezoekers hoge bedragen te laten betalen. CTB laat het niet hierbij.”

7 reacties op “Toeristen klagen over de taxitarieven”

 1. Taxi chauffeurs zijn all over the world niet te vertrouwen.
  de goede daargelaten, maar proberen altijd toeristen te rippen.

 2. @Waargaatditeilandnaartoe: Vreemde reactie. Heeft niks met taxichauffeurs te maken die toeristen afzetten. Inderdaad bordjes verplicht in de taxi plaatsen met prijzen voor bepaalde routes en ook diezelfe bordjes plaatsen waar je bij de douane Hato uitkomt zodat de toerist weet waar hij aan toe is. En anders taxi boete geven.

 3. In sommige landen betaal je bij een apart loket je taxi en krijgt je een briefje mee die je aan de taxo geeft. Werkt veel makkelijker want je hebt vooraf al betaald en weet wat de tarieven zijn.

 4. Neem en illegale taxi das goedkoper

 5. Sorry… de olossing ligt toch voor het grijpen?

  Vaste zonetarieven, stickers met deze tarieven verplicht op de taxiruiten… klaar. Geen gezeik en onuitvoerbare controle op taximeters (en de periodieke ijking ervan!) en geen mensen die zich genaaid voelen door de dollarbeluste taxichauffeurs… hoe makkelijk kan het zijn…

 6. Het is natuurlijk weer een enorme blamage voor de toeristische status van dit eiland als sommige inwoners hun gasten op deze manier afzetten. Het eiland en zijn bewoners krijgen hierdoor dankzij enkelen een slechte naam. Van het ministerie hoeven we niet veel te verwachten, die geven toeristen zelf de schuld dat ze het slachtoffer worden van overvallen. Hoe dom kan je zijn…. De enige juiste straf is het levenslang afpakken van de taxivergunning. Het is overigens helemaal geen gek idee als Hyatt bijvoorbeeld samen met Cura Holanda eigen taxi’s gaat inzetten en daarvoor de chauffeurs inhuren die het slachtoffer zijn van deze praktijken.

 7. De goudkust “Santa Barbara Plantation” heeft al een eigen water en electra voorziening, eigen internet, aanlegstijgers, haventje straks bij Fuik. Misschien wordt het ook tijd voor een eigen airstrip . . . . .