• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Spraakmakend nieuws, een knallend evenement of sportief hoogstandje, soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Vandaag deelt Rudy Willems zijn visie over de kritiek op de huidige regering.

Er was een tijd, dat meerdere één ogen, de absolute koningen en koninginnen op het Eiland waren. Die tijd is voorgoed voorbij, al beseffen velen dat niet altijd. Na de credit-card schandalen en het onbeschaamd strippen van de overheidsbedrijven, moet men toch een cynische eer-vergetende recidivist zijn, om te doen alsof er niets aan de hand is en rustig doorgaan met het verkopen van onzinnige nietszeggende kritieken.

Het langverwachte regeerprogramma is er, en als hongerige warawara’s waren zij erop gedoken om hun zwarte gal te kunnen uitspuwen. Doch deze keer, geheel onverwachts stuitten ze op vakmanschap, waarop zij in het geheel niet voorbereid waren. Dan maar de irrelevante onafhankelijkheid en Soeverein Curaçao.

Als een vermeende volleerde jurist in haar waandenkbeelden en vooral uit jaloersheidswaan, werd de nieuwe Minister van Onderwijs, wetenschap, Cultuur en Sport de Heer Lionel Jansen verweten, dat hij de wet niet zou kennen! Dit moet dan suggereren, alsof de ex-minister van onderwijs, een volleerde jurist moet zijn geweest, dankzij het souffleren van haar collega’s deskundige ambtenaren.

Het bleef niet alleen bij de onderwijswetten, nu doet zij als juriste van eigenmakelij nog een stapje verder in de staatsrecht en sprak plechtig uit de hoogte: ”Het is echter, een recht van het volk en niet van politieke partijen of overheden. Uit de gelding van het zelfbeschikkingsrecht volgt, dat bij uittreden van een van de landen uit het Koninkrijk de overblijvende partners niet de vrijheid hebben hun medewerking aan de totstandkoming te onthouden”.

Zó, dat is pas wijsheid. Dat zal men van een theologe nooit verwachten! Net echt, indien zij zich niet vergaloppeerde in haar voortvarendheid en zich verraadde door, kolderieke lijnrechte onzinnige tegenspraak: “het is een recht van het volk, niet van politiek of overheden, /maar wij (?) moeten waken, dat Helmin Wiels (is het volk?) niet de onafhankelijkheid uitroept, zonder het volk te raadplegen.” Volmondig en zelfzekerd beweert Leeflang verder, dat het onzin is, een wet op te nemen in het Statuut dat er al is, maar zij vergeet wel, dat zulk een wet wél, tot in de bijzonderheden toe, aangescherpt zal kunnen worden om de bijsturing te vergemakkelijken wanneer de tijd daar is. En dàt is geen onzin!

Voor één of andere reden heeft deze oude tante, iets spotachtig tegen de jeugdigheid van de Premier bij gebrek aan betere argumenten uit het regeerprogramma, een stijl en genre die zij deden verstommen. Jeugdigheid, geeft vertrouwen en hoop. De ervaren volwassenheid, rooft heel het huis leeg en feestten ‘on the house’ met credit-cards! Laat PAR nu beweren dat het een leugen is: oplichting smaakt altijd naar meer!

Het is precies deze belegen dame, die haar mond vol heeft van ‘discriminatie en xenofobie’ indien men bij benadering het heeft over haar persoon. Nu weet zij niets beters uit bitterheid omdat zij weggejaagd werd uit de regering, dan de spot te drijven met de jeugdigheid van de Heer Schotte, die rijp genoeg is voor de job!

Na de overrompeling van het regeerprogramma, waarop zij zo lang zat te wachten, wordt er wellicht kritiek vanuit dat hoek verwacht. Niets is de waarheid haar kritiek luidt: ‘deze regering is gegijzeld door ‘moekelman’ Helmin Wiels etc…Deze niet meer zo jonge dame, vergat vóór het uiten van haar kritiek, nog even in de spiegel te kijken, waar Karla-Omayra 4.6 miljoen onverstoord op de oceaan voort dobbert met aan boord de Highschool kids in het kader van de miljoenen Delta-plan.
Een koningin is, zij die meent niet betrapt te zijn!

Wil jij iets delen met de wereld? Mail je ingezonden brief naar: redactie@versgeperst.com

7 reacties op “Ingezonden: Nietszeggende kritieken”

 1. Met grote stappen erdoor heen gelezen en geconstateerd dat de moeite van een uitgebreide reactie zonde van de tijd is. Waarvan akte zullen we dan maar zeggen.

 2. @ZenoDerksen. Je slaat de spijker op zijn kop!

 3. Allerbeste Makamba,
  U behoort wel consequent te blijven! Voorgaande schrijver werd gekraakt, omdat de bedoeling was ook ten koste van anderen zich wenste te verheffen in werkelijkheid.
  U ziet met lede ogen het Eiland heel snel naar de donder gaan en ik moet eens nadenken voordat ik iets schrijf.
  Dat doe ik bij deze dan: Gelooft U werkelijk, dat dit Eiland naar de donder zal gaan? Gelooft U niet, dat ergere dingen op dit Eiland waren gebeurd en toch is het Eiland niet naar de donder gegaan! Weet U heel toevallig wat “radbraken is” en hoe het in zijn werk gaat? Indien U het wist, had U gezwegen! Denk diep na voordat U reageert! en voorkomt een rode kaak! !!

 4. Misselijk, om jezelf proberen te verheffen door anderen af te kraken. Ik zie met lede ogen dit eiland heel snel naar de donder gaan door een stelletje ongeschoolde nietsnutten, die zichzelf verheven voelen boven het “volk”. Wat een degenererende uitdrukking!
  Gelukkig val ik daar niet onder, ik ben een “bewoner” van dit mooie eiland.
  Willems, ga eens nadenken voor je iets schrijft!

  PS.
  Ook jij wordt een keer “belegen”, en dan?

 5. Geachte redactie,
  Ik zou toch even willen reageren op de reactie van Mijnheer Derksen.
  Kennelijk ligt het opinieartikel niet in zijn straatje. De aard van zijn reactie, geeft duidelijk aan, zij het, dat hij van de Curaçaose toestanden geen kaas gegeten heeft of dat zijn kritiek afgestemd is op zijn puur Hollandse maatstaven en normen, wat meteen zijn visie waardeloos en onbeduidend maakt. Zijn gebezigde taalgebruik zal, zo te horen, op een niveau zijn Mulisch, Fabricius, Buch of een Bomans, maar dan zingt zijn vogel niet zoals het gebekt is, maar als een imiterende lorre.
  “De voorganger was een boef, dus we mogen op de opvolger geen kritiek hebben”
  Wat zal hij daarmee bedoelen? De voorgangers kolonialisten en slavendrijvers en radbrakers en de opvolgers zijn soort? Beste Zeno Derksen, probeer het noorden terug te vinden, jouw reactie is als een klink op een kraaiennest!

 6. nietszeggend ingezonden stukje

 7. Dit is wel een heel slecht opiniestuk. Om te beginnen is het gebezigde taalgebruik van abominabel niveau. Ook inhoudelijk raakt het stuk kant noch wal. De tendens is dat elke vorm van kritiek op de huidige regering strandt met de motivering dat de vorige regering niet deugde. Zo lust ik er ook wel een! De voorganger was een boef, dus we mogen op de opvolger geen kritiek hebben!