• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Ontwikkeling Charles Cooper creëert tien extra invalidenparkeerplaatsen in de stad. Om de binnenstad van Punda en Otrobando beter bereikbaar te maken voor mensen met een fysieke beperking werkt Cooper samen met Parking Authority Curaçao (PAC).

Punda en Otrobanda hebben nu in totaal tien invalidenparkeerplaatsen. Cooper heeft gisteren de binnenstad bezocht om zich persoonlijk op de hoogte te stellen van de voortgang van het werk. Hij heeft aangegeven dat het departement van Openbare Werken samen met de Stichting Gehandicapten- en Revalidatiezorg (SGR) zorgt voor een sticker dat elke auto moet hebben om recht te hebben op een invalidenparkeerplaats.

7 reacties op “Invalidenparkeerplaatsen in binnenstad”

 1. 1. Geen invalidenparkeerplaatsen, maar mindervalidenparkeerplaatsen graag.
  2. Handhaven, dus vette boeten geven.
  3. Brede mindervalideparkeerplaatsen
  4. Mindervalide parkeervergunning op naam en auto van de mindervalidepersoon, anders maken familieleden daar oneigenlijk gebruik van.
  5. Aanvraagloket hiervoor; is dit Kranshi, dan roesten de wielen en chassis van de mindervalide auto weg. Zo lang duurt het voordat je aan de beurt bent bij dat loket.

  @watapana, autovrij CO2-reductie en fietspadenbeleid is een ander artikel. Dit gaat over mindervalidenparkeerplaatsen.

 2. Hoeveel mensen heeft curacao die in een invalidewagen rijden. Meestal worden ze toch door familieleden overal naar toe gebracht tot voor de deur waar ze moeten wezen. Ik ondersteun dat idee hoor dat is geen punt. Ergens in de wandelgangen heb ik ook gehoord, dat men ideeen heeft om de stad geheel autovrij temaken, om de gebouwen te beschermen doordat ze op de werelderfgoedlijst staan, om ze te beschermen tegen uitlaadgassen/ co2 van de auto’s. Dat is ook een leuke idee om te koesteren. Ben pas naar Portugal geweest en kampen ze met datzelde probleem van autos di de oude gebouwen total ruineren. Eigenlijk vraag ik mezelf wel af of het niet handig is als de regering met begint fietspadden te bouwen langs de wegen om de fietsers te beschermen die naar stad willen fietsen. Ook om de wetten gaan aanpassen om voetgangers en fietsers te gaan beschermen net als in Holland. Op gegeven moment raakt de olie toch op dan zal men of tevoet of op de fiets de stad moeten gaan bereiken. Regeren is vooruit kijken toch. Het zou beter zijn de hele stad/punda autovrij te maken.

 3. @Peter
  Quotum verhaal is allang weer teruggedraaid en nos papia in deze discussie over de moraal op Curacao -so stick to the subject, please- ! Bovendien blijkt het dus weer dat die moraal locaal ver beneden peil is, zelfs voor de eigen mede-eilanders met beperking is het credo “ikke-ikke en de rest kan stikke (bruggetje ISLA)”
  Heropvoeden en stellen voorbeeldfunctie is dus eerste prioriteit en dat begint bij onszelf!

 4. Goed initiatief, hoop ook dat de parkeerplaatsen dan breder gemaakt worden, want als je moeilijk ter been bent en de ruimte nodig hebt om je portier geheel te openen voordat je zelf of met behulp van anderen de auto kan verlaten,
  Ook bij supermarkten moeten ze deze parkeerplekken maken. Vreugdenhil heeft ze, maar meestal zijn ze bezet door anderen, of ze parkeren er, moeders doet gauw de boodschappen en een bestuurder blijft in de auto zitten. Niemand zegt daar wat van !
  Je zou zelf maar die plek nodig hebben !!! In Amerika staat er zelfs een boete onder de aanduiding van invalidenparkeerplaats, en die liegt er niet om. Ze laten het daar wel uit hun hoofd om er te gaan parkeren.(als ik me het kan herinneren 225 $ boete)

 5. @Yiu Di Korsou Hoe weet jij dat de Curaçaoënaars de invaliden parkeerplaatsen bezet houden? Hebben zij daar een Curaçaose kenteken?

  En het feit dat in Nederland wel wordt bekeurd, heeft te maken met het quotum beleid. Probeer maar een aangifte te doen dat je kind verkacht werd en dan geeft de politie geen gehoor. Op dat soort zaken kun je immers geen geld mee verdienen.

 6. Ook in Nederland parkeren Curaçaoënaars onterecht op invaliden parkeerplaatsen en als hun de vraag gesteld wordt waarom ze daar parkeren krijg je te horen “er was nergens anders plaats”. Gelukkig wordt daar wel opgetreden door parkeerwachten/politie en een bon is zo geschreven. Met het argument dat betaal ik toch niet, komt men zichzelf toch wel een keer tegen, b.v. bij vertrek op Schiphol, how stupid can you get ?

 7. Mooi gepresenteerd, heel mooi. Maar hoe vaak kom ik op plaatsen met mijn invalide vrouw waar een invalide parkeerplaats aanwezig is. Ze zijn er maar worden gewoon bezet door zowel validen, busjes, kleine trucks en zelfs een paar maal een motor fiets. Mijn vrouw die moeilijk ter been is kan een stuk lopen. Vragen aan betreffende filialen zoals o.a. CostUlet, MCB bank Salina leverd hetzelfde op; “meneer er zijn zat lege plaatsen”.
  Dan de vraag die ik herhaaldelijk stelde, “waar haal je hier in godsnaam een invalide kaart voor de auto/”. Niemand die het weet. U wel. Laat mij dan weten. Maar of ik in o.a. Otrobanda of Punda een invalide parkeerplaats vrij vind met een auto incl. de stikker betwijfel ik. Ze zijn in een zucht bezet door jan en alleman.