• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een tijgerhaai van maar liefst drie meter lang werd vorig weekend voor de kust van Sea Aquarium Beach gevangen en vervolgens gedood. Niet iedereen was te spreken over deze actie. Versgeperst.com ging de straat op om te kijken wat voorbijgangers met de haai zouden doen.

“Het hoort erbij”, reageert de 28-jarige Sylvia. “Het is de natuur en deze haai is levensgevaarlijk voor de mens. Ik denk niet het beest zelf eerst na zou denken voor hij ons aan stukken zou scheuren. Wij zijn eten voor hem dus eet hij ons en wij op onze beurt doden hem. De oermens zou dit ook doen.”

Gevaar
De 21-jarige Franklin is het niet helemaal eens met Sylvia. “Logisch dat ze het beest doodmaken, maar kan dat niet op een andere manier? Ik vond dit wel erg gruwelijk en dieronvriendelijk.” De 31-jarige Harry ziet ook geen andere optie dan het beest doodmaken. “Wat moet je anders? Het is een gevaar voor je eigen leven!”

Geweldadig
“Dit was totaal onnodig”, reageert de 37-jarige Marte. “Het is gewelddadig en bovendien was de kans nihil dat het beest een gevaar zou vormen voor ons. Men moet wat beter onderzoek doen, het zijn prachtige dieren waar wij veel meer respect voor moeten hebben.” Melissa (17) is het hier niet mee eens. “Ik ben blij dat ie dood is, ik ben doodsbang en ik vind het eng dat ze hier in de buurt komen.”

6 reacties op “‘Gruwelijk en dieronvriendelijk’”

 1. Lieve Isabelle en Frederique,

  Hier is een leuk artikel over haaien:
  http://dier-en-natuur.infonu.nl/vissen/40330-zijn-haaien-echt-zo-gevaarlijk.html

  artikel

  Haaien zijn heel belangrijk voor de mens en natuur, ze zijn de Selikor van het water en halen de zieke en zwakke dieren uit het water. Op Curacao is nog nooit iemand aangevallen door een haai en dat komt omdat de haaien ons niet als eten zien.
  Per jaar worden rond de 12 mensen gedood op de wereld door haaien.. per jaar worden 100 miljoen (100000000) haaien gedood door de mens. Vele worden hun finnen van ze afgehaald terwijl ze leven, waarna ze worden terug gegooit en ze verdrinken.

  Dus wees niet bang voor haaien, maar wel bang voor mensen die ze zonder redenen doden..

 2. Roddels redu en onzin is wat op dit eiland leeft !

 3. wij vinden de dieren ook heel eng!!!
  vooral als ze in de buurt komen.
  wij vinden het dus niet super erg dat ze een haai dood maken zij vermoorden ons toch ook.
  maar het is wel dierontvriendelijk.
  wij denken na voor we iets doen haaien scheuren je in een keer helemaal uit elkaar voordat ze nadenken.

  groetjes isabelle en Frederique

 4. Waar is al het ophef over? Er is een haai gevangen……en dus? Vissers vangen vaak haaien, maar daar hoor je niemand over. Het wordt gegeten nat als andere vissen die we uit de zee halen. Omdat het nu het nieuws heeft gehaald worden mensen ermee geconfronteerd en heeft iedereen een mening.
  Verder: Haaien eten niet zomaar mensen, maar als we de zee blijven vervuilen en leegvissen zullen we vanzelf vaker aangevallen worden. Als bioloog blijf ik het jammer vinden dat zo’n mooi exemplaar gevangen wordt (en dood gemaakt), maar dat is nou eenmaal zoals het natuurlijk systeem werkt. Om daar emoties of psychoanalyses op los te laten heeft geen enkel zin.

 5. Het lijkt me handig om eerst de vissers te interviewn voordat er weer een oordeel wordt gegeven over feiten die niet juist zijn. Helaas gebeurt het hier jammer genoeg erg vaak.

 6. Van getuigen vernomen dat de haai aan de oppevlakte zwom en is aangevaren door een seadoo toen was het beest al dood en is het vervolgens met een net gevangen ..