• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Statenvoorzitter Ivar Asjes bezoekt deze week Panama voor een aantal belangrijke vergaderingen. Asjes, die ook vice-president van het Latijns-Amerikaanse parlement ‘Parlatino’ is, zal onder meer een vergadering van het bestuur van Parlatino bijwonen.

Asjes maakt tijdens het werkbezoek kennis met verschillende waardigheidsbekleders. Doel van deze ontmoetingen is om de contacten uit te leggen dat Curaçao nu een land is en dat het volk openstaat voor meer samenwerking met andere landen. De statenvoorzitter wordt tijdens zijn reis vergezeld door griffier Silvin Cijntje en chef de protocol Rafaël Lamboughini.

Parlatino
Asjes zal de verschillende presidenten van alle 23 Parlatino-parlementen ontmoeten. Verder vertegenwoordigt Asjes Curaçao tijdens de installatiaceremonie van 124 deelnemende landen aan de internationale organisatie van Parlementen (UIP). Dit is een belangrijk orgaan voor het contact van parlementen op mondiaal niveau. UIP heeft 155 leden die samenwerken op het gebied van wereldvrede, parlementaire democratie en de bevordering van samenwerking tussen volkeren.

7 reacties op “Asjes ontmoet parlementariërs”

 1. Ik vind het altijd weer heel grappig om te zien hoe mensen hun incompetentie proberen te verhullen door over heel wat anders te gaan praten. Lucho geeft er weer zo’n fraai voorbeeld van.

 2. @lucho, jij vult je zakken zeker ook? wanat het volk wil nieuwe verkiezingen

 3. Nederland klein tussen de grote betaald heel veel om mee te doen in brussel,Rutte word een beetje genegeerd. Ju;\llie kunnen beter terug gaan naar Nederland om te gaan helpen. we zijn zeeeeeer tevreden met onze regering.

 4. Oh nog eentje die weer moet reizen.. onze regering spaart wel heel veel airmiles

 5. Kan deze man van zijn dagvergoeding, waarvan de hoogte ongetwijfeld veel hoger is dan de daadwereklijk gemaakte kosten, direct een gedeelte terugstorten op de rekening van Selikor??? Daar heeft hij toch nog een behoorlijk bedrag aan schuld open staan???

  @ Makayu: Dat kan hij niet want daar heeft hij geen verstand van.

 6. Kan hij gelijk ook uitleggen waarom de certificatie van KTK-CPA is ingetrokken! (;<)
  ("outje bedankt")

 7. Ach, als hij toch met Parlatino praat kan hij meteen even vragen hoe het zit met hun bevindingen betreffende de Rijkswet Personenverkeer, die ons vorige Parlatino lid (Eugene Eisden) aanhangig heeft gemaakt, en dit toen met zeer veel fanfare in de Staten heeft rondbazuind. Heel Curaçao wacht nog op haar vervolg in deze kwestie.