• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Premier Gerrit Schotte noemt de nieuwe structuur van het ambtelijke apparaat en het nieuwe beleid op gebied van energie als concrete resultaten van de eerste zes maanden van zijn kabinet. Gisteravond hield de premier een nationale rede op televisie en radio.

“We hebben een overheidsapparaat voorbereid om op een nieuwe manier in een nieuwe structuur te kunnen werken”, aldus Schotte. “Alle 4000  ambtenaren in alle diensten en departementen van de overheid hebben op één of andere manier, het effect van de reorganisatie gemerkt.” Het kabinet pakt de structuur van het overheidsapparaat aan om ‘concrete resultaten te bereiken voor het volk.’

Energiebeleid
Schotte haalt ook het nieuwe integrale beleid op het gebied van energie aan. “We hebben onder meer richtlijnen voor de energietarieven geïntroduceerd.” Een concreet resultaat van het nieuwe beleid is dat vanaf vandaag het electriciteitstarief is verlaagd met 5 cent per kilowatt uur. “Op korte termijn worden meer aspecten van energiebeleid geïntroduceerd. Tezamen vormen dit belangrijke veranderingen voor ons.”

Benzineprijs
Het kabinet heeft ook de tarieven van benzine en diesel bekeken. “Op basis van de oude situatie zou de aanpassing van de energieprijzen per auto enorm moeten zijn, niet minder dan 48 cent voor een liter benzine en 29 cent voor een liter diesel. Maar dankzij de belofte van de regering om de accijns te verlagen, kunnen we de verhoging van de prijs van benzine, diesel, kerosine en gasbommen buitengewoon beperkt houden.”

Gezonder leven
Premier Schotte noemde ook de voorbereiding van veranderingen in het fiscaal systeem en een andere beleidsplan voor preventie in de gezondheidszorg als punten. “Dit is nodig omdat het niet kan zijn dat elk jaar de kosten voor medische zorg en de daardoor de tarieven die wij betalen, buitengewoon drastisch stijgen. We moeten een gezonder leven leiden om bij voorbeeld chronische ziekten te voorkomen.”

Reizen
Schotte nam ook de tijd om de reizen van zijn kabinet uit te leggen. “We moeten naar het buitenland om belangstelling op te wekken voor Curaçao als toeristische bestemming en als land waarmee handel gedreven kan worden. Wanneer wij in het buitenland zijn prijzen wij Curaçao aan als eiland van mogelijkheden, het jongste land ter wereld en als land met grote ambities.”

9 reacties op “Schotte analyseert eerste 6 maanden”

 1. Beste Lucho toen je zei “het is over nu ruimen wij het veld ” dacht ik even dat we van je verlost werden, maar ook in dit geval wist je weer niet waar je het over had, jammer aan de andere kant had ik je grappige incompetentie wel gemist.

 2. @lucho, maar dan moeten jullie ophouden met je handje ophouden bij Nederland.. voorala wnaneer je binnen een jaar op nivo Haiti bent dankzij jouw regering

 3. Jongens neem de eer aan jullie zelf en vertrek maar naar Nederland daar is alles goed geregeld. Daar hebben jullie jullie eigen primie die de beste van de wereld is waarom blijven jullie hier!!!
  Schotte is onze primie en deze regegring komt niet ten val en PAR KOMT NOOIT MEER TERUG dus jongens het is over nu ruimen wij het veld e komen heelveel directueren vrij die kunnen ook mee gratis ok dussssssssss laat los.

 4. 6 maanden was.. racisme.. dictoriaal gedrag.. ktk panama failliet. veel rechtzaken, veiligheidsdienst is buiten orde gesteld, illegale woningen, vriendjes bevoordelen, zzgn audits voor veel geld.. en vooral veel REIZEN

  nee deze regering moet zich diep schamen

 5. Het belangrijkste resultaat tot dusver is een lifetime platinum flying blue kaart alsmede een diamant hilton card voor alle ministers. Ze hebben door al dat reizen helaas nog geen tijd gehad om met hun achterban te spreken over de mooie beloftes die niet zijn uitgekomen, maar daar is tegen de volgende verkiezingen nog wel een smoes voor te verzinnen. Verder is het gelukt om in recordtijd de eigen zakken te vullen en de schulden weer naar het oude nivo of daarboven te laten oplopen en zijn reeds vele politieke vriendjes benoemd in functies waarvan ze de naam niet eens uit kunnen spreken. Kortom, een geweldig succes !

 6. 6 maanden geleden maakte ik de eerste melding van het uitroken dagelijks van onze complete buurt bij onze milieudienst. Vele meldingen volgde en zelfs veel bewijslast werd daar gedeponeerd. De toen zittinghebbende hoofd van dienst loog ons alles voor van ‘verdwenen mails’ en ‘geen ernstige zaak’. Vandaag belde ik weer de milieudienst op en vroeg naar het diensthoofd, deze was ter ziele! Die bestaan niet meer meneer! U kunt onze implementatie manager bellen die op LVV ergens moet hangen! En zo is 6 maanden melding maken van dagelijks rook weer vooruitgeschoven, want niemand weet kennelijk hier nog iets vanaf. Wat gaan we over weer 6 maanden krijgen?

 7. Zou hij echt weten wat het woord analyseren inhoudt ?

 8. Maar dankzij de belofte van de regering om de accijns te verlagen, kunnen we de verhoging van de prijs van benzine, diesel, kerosine en gasbommen buitengewoon beperkt houden. De belofte is nog geen werkelijkheid, het komt zo’n beetje overeen met een “intentie verklaring”, ook zoiets glads.

  Wanneer wij in het buitenland zijn prijzen wij Curaçao aan als eiland van mogelijkheden, het jongste land ter wereld en als land met grote ambities. Land met ambities, weer zo’n belachelijke uitspraak. Een persoon kan ambities hebben, een land heeft potentie of mogelijkheden Gerrit.

 9. resultaat: 5ct tariefverlaging Aqualectra
  (slechts “kleine” bijkomstigheid voor dit bedrijf is nu te verwachten verlies van 80.000.000 = TACHTIG MILJOEN GULDENTJES) dus directeur/bestuur van Aqualectra zal binnekort wel ontslagen worden voor wanprestatie en opgevuld worden met “capabele” stromannen van huidige coalitie). Pa Bien, MFK/MAN/PS ???????????????????