• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De informatiecampagne over alle producten van het Ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn start vandaag en zal doorgaan tot 1 mei Internationale Dag van de Arbeid. Minister Hensley Koeiman wil het volk op deze manier informeren over de serviceverlening van zijn ministerie.

Het is de bedoeling dat het algemeen publiek op de hoogte is van de producten en serviceverlening en hun weg kunnen vinden om hulp te krijgen. Iedereen die in aanmerking wil komen voor hulp en ondersteuning kan zich melden bij een Regiokantoor of Buurthuis (Kas di Bario).

Bijstand
De service die in een Kas di Bario wordt aangeboden, is uitgebreid en veel burgers weten niet wat de mogelijkheden zijn waarmee ze allemaal bijgestaan kunnen worden. De campagne zal ook de aandacht vestigen op de nieuwe Eilandsverordening verlening bijstand waarin verschillende nieuwe artikelen zijn opgenomen. De Eilandsverordening belicht de rechten en de plichten waaraan de burger moet voldoen om in aanmerking te komen voor bijstand.

Werk
“Een plicht die als een rode lijn door de wet heen loopt is dat iedereen die in staat is te werken ook daadwerkelijk moet werken”, vindt het ministerie. Ambtenaren in de Kas di Vario zullen een burger die kan werken bijstaan om een passende baan te vinden. De campagne zal zich richten op informatie over de vijf SEI projecten die met Nederlandse financiële steun mogelijk gemaakt werden. Het gaat om de projecten: Rumbo pa Trabou, Nunka mas den Skuridat, Automatisering, Verbetering Toegankelijkheid Kas di Bario en Betrokkenheid en voorlichting in de wijken.

5 reacties op “Campagne Koeiman van start”

 1. Eilandsverordening, herhaal Eilandsverordening verlening bijstand. Nou dacht ik echt dat wij inmiddels een “land” waren, echter blijkt dit nog niet tot onze ministers te zijn doorgedrongen. Wiels kom op man, werk aan de winkel.

 2. mediageil minister op solo toer weer. Ik zie alleen ad hoc, individuele acties van ministers. Ik wil als burger coherent, gestructureerd meerjaren beleid van deze regering zien!

 3. Heeee daar is hij, Hensley Koeiman. Had u al van hem gehoord sinds hij in de regering zit??
  Ik niet.
  Overigens kan iedereen zich melden, of er wat mee gedaan wordt is een volgende vraag.

 4. Punt een campagne:
  Hoe kunnen we op een natuurlijke manier aan ons einde komen?
  Koop huisje in de rook van de isla!
  Ik garandeer als minister dat we niet ingrijpen!

 5. fantastisch,
  goede voorlichting