• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Negen orkanen en zestien stormen zullen in 2011 de Atlantische Oceaan teisteren. Dit betekent dat het orkaanseizoen in 2011 bovengemiddeld actief is. Dit blijkt uit onderzoek van de Department of Atmospheric Science van de Colorade State University.

De universiteit  brengt elk kwartaal een rapport uit en het huidige rapport is geldig tot en met maart. De wetenschappers Phillip Klotzenbach en William Gray tonen aan dat het Atlantisch orkaanseizoen, dat loopt van 1 juni tot en met 30 november, aanzienlijk meer actief wordt dan het gemiddelde seizoen tussen 1950 en 2000.

Atlantische Oceaan
“Er worden vijf grote orkanen in de categorie 3,4 of 5 verwacht,” vertellen Klotzenbach en Gray in hun rapport dat ze vorige week uitbrachten. “We schatten dat negen orkanen, zestien stormen, tachtig stormdagen, 35 orkaandagen, vijf grote orkanen en tien grote orkaandagen dit seizoen de Atlantische Oceaan passeren.”

Juni
De ABC-eilanden worden vrijwel nooit geteisterd door de orkanen en stormen. Maar de laatste orkaan van 2010, Tomas, passeerde Curaçao in de nacht van 1 op 2 november. De storm liet grote schade achter op Curaçao. De Colorado State University brengt in juni opnieuw een rapport uit met voorspellingen voor het Atlantische orkaanseizoen. Het huidige rapport is hier te bekijken.

1 reactie op “Actief orkaanseizoen op komst”

  1. Hopelijk dat de regering ook een stormbeleid heeft gemaakt en geld gaat uitgeven aan de rioleringen en schoonmaken plus uitgraven van sloten. Volgens is Schotte dat alweer vergeten in zijn toespraak.