• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – “Middels een ludieke actie roept de actiegroep PSC for Democracy de Curaçaose burgers op te vechten voor hun burgerrechten”, meldt de actiegroep voor de naamsbehoud van het Peter Stuyvesant College (PSC). De groep wil dat regering Schotte de naamsverandering ‘onmiddelijk terugdraait.’

De groep meent dat bij de totstandkoming van de naamsverandering van het PSC alle democratische regels gebroken zijn. Meer acties zullen niet uitblijven totdat de ‘democratie in ere hersteld is.’ “De leerlingen, oud-leerlingen en docenten van het PSC en met hun vele Curaçaoënaars hebben op zijn zachts gezegd het vertrouwen in de politiek verloren door de ondemocratische wijze waarop de naamswijziging tot stand is gekomen”, vindt de actiegroep.

Democratisch
Eind november 2010 maakte de toenmalige minister van Onderwijs René Rosalia bekend dat de naam van het PSC zou veranderen. “Met veel tamtam kondigde Rosalia op 1 december 2010 tijdens een ontmoeting met de leerlingen aan dat de besluitvorming voor naamsverandering van het PSC op democratische wijze zou verlopen. Hij sprak hierbij expliciet uit dat wanneer een meerderheid voor handhaving van de huidige naam was, dit tot de opties behoorde”, aldus de actiegroep.

Enquête
In februari werd er onder de leerlingen en leraren een enquête gehouden welke naam zij verkozen. De uitkomst was dat 75 procent voor naamsbehoud bleek te zijn. Het overgrote deel van de inzendingen van de namenwedstrijd (22 van de 31) was wederom voor naamsbehoud van het PSC. “Als klap op de vuurpijl kreeg PSC-rector Jo Hansen de brief met de nieuwe naam in een mail van minister Rosalia, gedateerd 14 maart 2011, dus nog voordat de jury zich over de ingediende namen had kunnen buigen.”

Rechten respecteren
“Deze ondemocratische gang van zaken wordt door de actiegroep PSC for democracy niet getolereerd”,meldt de groep. “Middels ludieke protesten zal er gestreden worden voor de aan onze bevolking gegunde democratische rechten. De Curaçaose bevolking wordt opgeroepen om hun stem te laten horen en de regering Schotte te dwingen de fundamentele rechten van ons volk te respecteren.”


13 reacties op “Actiegroep strijdt voor naam PSC”

 1. Time to wake-up!
  ISLA – PSC – CEMS – 80/20 – RvC’s – KTK/CPA – SEHOS ……. Hoeveel wordt er nog meer vernietigd voor we deze “kleuterklas” regeerders duidelijk maken dat hun spel(letjes) uit zijn !

 2. En nog één actiegroep om deze marionettenregering de laan uit te sturen voordat het te laat is. Ik ben er helemaal klaar voor.

 3. Eindelijk mensen die gaan protesteren! Welke groep volgt? Ik ben er in ieder geval KLAAR voor!

 4. Misschien is het wel handig om actiegroepen of protestacties zoals over de raffinaderij allemaal samen te laten protesteren voor het regeringsgebouw! Vergeet niet om de vakbonden erbij te vragen.

 5. Pas maar op of Commedante Wiels stuurt zijn ordetroepen naar de school.. dezelfde van de nieuwstraat..

 6. Had vernomen dat er hectische bouwactiviteiten op Klein Curaçao plaats vonden, nou begrijp ik het, ze zijn bezig met moekel en al om Goelag Klein Curaçao op te zetten. Want ze moeten al die recalcitrante studenten toch ergens opbergen.

 7. Beste “actievoerders” wees ervan overtuigd dat het grootse deel van de bevolking achter jullie streven staat, want we weten allemaal dat deze actie door de PS is opgezet en dat Schotte zijn befaamde struisvogel gedrag hanteerde, ook een groot deel van zijn eigen partij staat achter jullie.

 8. ja, ik wil zeker meedoen en helpen om dit dwaze besluit om de naam van ons 70 jaar oude, respectabele AMS/HBS/Lyceum/VWO/HAVO “Peter Stuyvesant College” (PSC) te veranderen voorgoed van tafel te vegen! Verder is het ongehoord dat er voorbij gegaan is aan de wensen van leerlingen, alumnae en een zeer grote groep van Curacaose burgers die zich terecht grote zorgen maken over de voortschijdende uitingen van racisme, polarisatie en dictatoriale neigingen die ten toon gespreid worden onder het huidig landsbestuur, of moet ik zeggen “wanbestuur”? .

 9. Het werd tijd dat het volk een keer opstaat tegen deze dictoriale regering.

 10. Juist ja, geef die regering maar eens een lesje in wat democratie betekend.
  Want daar hebben ze NIETS van begrepen, maar dat is niet verwondelijk. Ze begrijpen helemaal niets van regeren.

 11. Nog voordat de jury zich over een nieuwe naam kon buigen was dus de nieuwe naam al bekend. Wat een poppenkast deze marionettenregering. Gelukkig kunnen ze de namen in de binnenstad niet veranderen want dat gebied is onderdeel van de werelderfgoedlijst van Unesco. Dat gaat om veel gratis geld. Gewoon PSC tot monument bestempelen en dan zijn we voorgoed van het gedonder af. Lijkt me een strak plan.

 12. Het is inderdaad ongelofelijk 22 voor naamsbehoud en toch willen veranderen en dan nog zeggen dat we in een democratisch land wonen….Dan weten ze zelf niet wat dat betekent eigenlijk….Dus daarom ACTIE!!!!!!

 13. Wat krijgen we straks de naam willemstad veranderen in tula town fort amsterdam word fort karpata onze florin word un tula
  Waar zijn we mee bezig