• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De verlaging van de electriciteitstarieven van 5 cent per kilowattuur brengt de continuïteit van Aqualectra in gevaar. Volgens het nutsbedrijf zal het in 2011 op een verlies van 80 miljoen gulden afstevenen. De directie van Aqualectra besloot vrijdag wel om de opdracht uit te voeren.

“Wij zullen ons niet linea recta opstellen tegen de regering en/of Bureau Telecommunicatie & Post”, verklaarde Anthon Casperson tegenover het Antilliaans Dagblad. “We begrijpen de complexiteit en de sociale omstandigheden die het moeilijk maken voor niet alleen deze ministerraad, maar alle politieke bestuurders. Wij zullen de premier dan ook niet tegenspreken, maar wel al het mogelijke blijven doen om het een en ander uit te leggen, zodat de overheid en de maatschappij correct, juist en volledig zijn geïnformeerd.”

Olieprijs
Aqualectra verwacht in 2011 een afzet van ruim 600 megawattuur. Een prijsverlaging van 5 cent per kilowattuur zou volgens het bedrijf een verlies van 30 miljoen gulden betekenen. Daarnaast is het huidige tarief gebaseerd op een olieprijs van 75 dollar per vat. Doordat de prijs van olie al een tijd tussen de 100 en 110 dollar per vat schommelt, schat het nutsbedrijf er nog eens 50 miljoen aan verlies bovenop. In totaal wordt er dan over ruim 80 miljoen verlies gesproken.

Aanpassingen
Premier Gerrit Schotte liet donderdag weten dat de stroomtarieven vanaf maandag 11 april met 5 cent per kilowattuur verlaagd zullen worden. Volgens Schotte zal ook het watertarief binnenkort omlaag gaan. Superbenzine daarentegen wordt 7 cent per liter duurder, van 2,02 tot 2,09 gulden. De prijs van een liter diesel stijgt met 5 cent en wordt 1,52 gulden. Het is de bedoeling dat de brandstoftarieven in mei aangepast worden.

5 reacties op “Continuïteit Aqualectra aangetast”

  1. voor 30.000 per maand als salaris draai ik ook wel een kraantje open….of miscchien een kraantje dicht..

  2. Maar bij Aqualectra is het ook echt een zooitje. Daar mag de TOP echt wel eruit gegooid worden plus de managers! Leiding geven betekent achteroverleunen en wachten totdat er weer een maand voorbij is.

  3. Acualectra wacht hetzelfde lot als alm en dca

  4. Een paar hoge pieten eruit bij Aquaelectra en ze hebben weer winst.

  5. Nou Casperson, pak je tas maar vast in. Met een dergelijk verlies ben je het volgende slachtoffer van deze regering.