• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De overheid wil Curaçaoënaars die in het buitenland investeringen hebben, via een inkeerregeling stimuleren om hun geld naar het eiland te brengen. Dit liet de minister van Financiën George Jamaloodin donderdag bij de persconferentie van de Raad van Ministers weten.

Personen die spaargeld of andere inkomsten in het buitenland hebben en die dit niet aan de fiscus hebben opgegeven, zouden dit via de inkeerregeling kunnen doen zonder gestraft te worden. Volgens Jamaloodin zijn de bepalingen van de regeling aantrekkelijk genoeg om bewoners te stimuleren om hun geld hier naartoe te brengen. “De belasting dat je nu zou moeten betalen maakt het erg aantrekkelijk om je geld terug te brengen naar het eiland. Je krijgt de kans tot het eind van het jaar en je mag maar één keer gebruik maken van de regeling.”

Belastingtarieven
Wie in het eerste kwartaal van 2011 gebruik heeft gemaakt van de inkeerregeling hoeft maar 10 procent te betalen over niet opgegeven bedragen. In het derde kwartaal wordt het 20 procent en in het laatste kwartaal van het jaar zelfs 25 procent. De minister vertelde echter niet hoeveel procent iemand nu in het tweede kwartaal zou moeten betalen. Vanaf 2012 gelden weer de normale belastingtarieven en boetes in geval van ontduiking.

‘Kapitaal nodig’
Volgens Jamaloodin is het belangrijk dat er meer geld in de kas van de overheid komt. “We hebben kapitaal nodig om op het eiland te kunnen bouwen”, aldus de minister. “Zulke investeringen stimuleren economische activiteiten, verminderen de werkloosheid en leveren belastinggeld.” Jamaloodin is er daarnaast van overtuigd dat er genoeg aantrekkelijke projecten op het eiland zijn voor investeerders. “Ik weet waarin ik zou investeren als ik miljoenen in het buitenland had.”

12 reacties op “‘We hebben kapitaal nodig’”

 1. Gelezen op NU: Op 23 maart wilde een 28-jarige man uit Maarssen een bedrag van 75.000 euro meenemen naar Curaçao. Tijdens een controle ontdekte de douane het geld, dat in pakketten van 10.000 euro in sokken en schoenen verstopt zat.

  Ja, was er toch een “inkeerder”, maar jammer genoeg meneer Jamaalodin, naar deze €75.000 kun u dus echt wel fluiten.

 2. Ha Ha Ha gewildig deze regering is briliant je kan om de persconferenties van dit soort leden harder lachen dan om de oudejaars conferance van b.v. Youp van het Hek.
  Top idee laten we al onze miljoenen terug halen naar onze bananen republiek en dan zorgt Pipo Wiels ervoor dat we ons Nederlandse paspoort inleveren zodat ze dit geld ongestoord kunne onteigenen. Top plan!
  Ook leuk als je iemand moet uitleggen dat er geld te kort is, en dat bijvoorbeeld alle ministers een auto met chauffeur hebben voor ons eilandje met 130.000 inwoners, de burgemeester van amsterdam met 700.000 inwoners gaat ook met de tram of op de fiets. dan van alle chauffeurs van de ex ministers op wachtgeld maar te zwijgen!
  dan kan je het best gewoon het volk bestelen om dit te bekostigen, plannen is vooruitzien!

 3. is hij jan kees de jager, hij is het wel gelukt

 4. Jamaloodin heeft op de radio geprobeerd om de inkeerregeling uit te leggen maar helaas begon hij zelf te praten over 1x keerregeling. Hij begrijpt het zelf al helemaal niet. Een beller moest hem uitleggen dat het inkeerregeling is. Het is gewoon mafiia kerel in zijn lompe maatpakken.

 5. Als ik miljoenen had zou ik we’ll link uitkijken om hier te infesteren met deze regering . Het risico op een gedwongen onafhankelijkheid is me te groot .

 6. Wat een regering en statenleden….. eerst jaagt men alle (mogelijke) investeerders de stuipen op het lijf, met name de gevleugelde uitspraken van Wiels staan een ieder nog vers in het geheugen. We gaan het zelf doen!!!!!! We willen onafhankelijk worden.

  Ik heb nieuws voor deze regering en statenleden. Uit bovenstaande blijkt al dat het niet op eigen kracht kan, dat geld uit het buitenland moet komen nu de geldstromen uit Nederland gestopt zijn, en dat er geen enkele investeerder zijn geld in dit land gaat steken zolang de kans op nationalisering net zoals Venezuela en Zimbabwe levensgroot aanwezig is.
  Internationaal gezien lacht een ieder toch om deze regering, een regering die er nog niet in slaagt om de CPA en KTK gecertificeerd te krijgen.

 7. Oh daarom zit ik al zo lang te wachten op mijn belastingteruggave,,,

 8. Precies, eerst maak je de buitenlandse investeerders bang en dan probeer je je overzeese landgenoten te paaien om hun geld terug te brengen. Als er één doelgroep is die geen cent terug zal geven is het die wel!

  Jammer, ik had Jamaloodin toch slimmer geacht, maar waarschijnlijk heeft Jerrel gelijk!

 9. HAhaha wat ik heb blijft van mij…. ver weg veilig opgeborgen…. en vinden zullen ze het nooit…..

  deze regering kan zo veel willen….. of terug willen… maar helaas mr jamaloloadin kijk eerst eens goed waar jullie ONZE belasting centen aan verbrassen….
  met jullie reisjes en meisjes…. stelletje viezeriken zijn het !

 10. Tja, als de geldstromen uit Nederland opgedroogd zijn en je teen tekort op je begroting hebt van 450 miljoen gulden moet je uit een ander vaatje tappen. Jamaloodin denkt zeker dat het geld en de buitenlandse bezittingen nu massaal aangemeld worden bij de belastingdienst….. Dat heb je nu met een kabinet dat in sprookjes geloofd…..welterusten.
  Trouwens moet Jamaloodin zelf geen belastingschuld voldoen???

 11. De regering kan ook gewoon minder uitgeven.. aan bv rechtzaken, dure rapportages door nepconsultants om bepaalde mensen weg te krijgen bij bedrijven, dure afkoopregelingen bij bv CPA, minder de hele wereld doorreizen, geen deals sluiten met vriendjes, zgn kamers laten doorzoeken voor spionagemateriaal

 12. Jammer, 1 April is net geweest, moet Jamaloodin een jaar wachten met zijn “grap”.