• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Premier Gerrit Schotte liet gisteren weten dat, ondanks een verlaging van de accijnzen, de benzineprijzen binnenkort zullen stijgen. Stroom daarentegen wordt vanaf maandag iets goedkoper. Versgeperst.com ging de straat op om te kijken hoe voorbijgangers hier tegenover staan.

“Typisch van deze regering”, zegt de 49-jarige Agnes. “Gedurende de verkiezingen werd er telkens geroepen dat de MAN de benzineprijzen drastisch zou verlagen. Nu krijgen we te horen dat ze juist hoger worden. Ik kan daarom niet zeggen dat ik tevreden ben.”

Teleurgesteld
De 38-jarige Gino begrijpt waarom de brandstofprijzen zijn gestegen, maar vindt dat de partijen geen beloftes vorig jaar moest maken in verband met benzine. “Je kan sommige dingen gewoon niet controleren. De partijen kunnen wel roepen dat ze de prijzen gaan verlagen, maar als er ongeregeldheden in het Midden-Oosten zijn gaan de prijzen toch omhoog. Het gevolg is dat het volk teleurgesteld wordt.”

Accijnzen
De 32-jarige Kevin bekijkt het van de andere kant. “De brandstofprijzen zijn inderdaad een beetje gestegen, maar ik ben wel blij met het verlagen van de accijnzen. In 2012 en 2013 zullen de accijnzen ook weer verlaagd worden en dat vind ik wel goed. Zonder die verlagingen zouden we binnenkort hele hoge benzineprijzen hebben.”

Pagatinu
Carrol, een 42-jarige bewoner die het Pagatinu-systeem thuis heeft, zit nog met vragen. “Ik maak me niet zo zorgen over de benzineprijzen, maar ik vraag me wel af of de Pagatinu-tarieven ook aangepast zullen worden. Je eerste aankoop van de maand is goedkoper dan wanneer je een tweede of derde keer stroom koopt. Daarnaast wordt het tarief ook hoger als je een aantal kilowattuur hebt overschreden. Worden deze verschillende tarieven allemaal 5 cent per kilowattuur goedkoper? Laten we hopen van wel!”

2 reacties op “‘Ik ben niet tevreden’”

 1. “HET VOLK”

  Het volk wordt elke dag voorgelogen.
  Hopelijk komt er een tijd dat het volk dit gaat doorzien.
  Maar het volk moet dom gehouden worden.
  Anders wordt het volk een vervelende factor.
  Het volk kon de straat wel eens op gaan om te demonstreren en te staken.
  Het volk is de volkstuin waar de sociale onrust inmiddels gezaaid is.
  Hopelijk komt het gezaaide ook tot wasdom en vertekt “de elite” die zich regering noemt.

  Power to the people!! Maak een einde aan deze clownsact en vertrek!!! Nieuwe verkiezingen. Niet kiezen op grond van beloftes, maar op grond van prestaties!! enne die zijn door dit kabinet in elk geval nog niet geleverd.

 2. Het volk is duidelijk voorgelogen..