• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

curacao nieuws charles cooperCURAÇAO – Minister Charles Cooper (Vervoer) sprak gisteren samen met staatssecretaris Joop Atsma (Infrastructuur en Milieu) over de Rijkswet Nationale Zeeschepen. Er zijn mogelijkheden om nationaliteit van zeeschepen uniform te regelen binnen het koninkrijk.

Het verlenen van een nationaliteit aan schepen gebeurt met de afgifte van een zeebrief via het Kadaster. Momenteel gebeurt dit nog via een privaatrechtelijke handeling maar dit moet een publiekelijke handeling moet worden. De problemen en aanpak van de piraterij in Koninkrijksverband werden ook besproken.

Rijkswet
Cooper bracht vandaag met zijn delegatie en bezoek aan de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders (KVNR). De minister benadrukt dat er goede gesprekken zijn gevoerd over de Rijkswet Nationaliteit Zeeschepen en het piraterijdossier. Ook de bewustwordingscampagne voor de Curaçaose jeugd waarbij de nadruk wordt gelegd op de carrièremogelijkheden binnen de maritieme sector werd uitvoerig besproken.

Samenwerking
De partijen hebben aangegeven het onderlinge contact en de samenwerking te willen onderhouden en zelfs verder uit te breiden. Zaterdag vliegt de delegatie terug naar Curaçao.

 

1 reactie op “Cooper spreekt over zeeschepen”

  1. Cooper, heb je dit wel besproken met Wiels??? Die wil niets met de voormalige kolonisator te maken hebben en denkt het allemaal alleen te kunnen.

    Inmiddels zijn de eerste internationale tekenen van onmacht al boven water gekomen. Kijk naar het weigeren van de ISO-certificering van de CPA en KTK.
    De bananenrepubliek is bijna een feit. Pa Bien!!!