• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Jacinta Constancia (Milieu en Natuur) ontmoette onlangs vissers van Banda Bou. Tijdens deze informatieve bijeenkomst, die plaatsvond in het Buurtcentrum van Soto, heeft de minister een presentatie gegeven en konden de vissers belangrijke punten naar voren brengen. 

Andere aanwezigen waren Marvin Leito van AVB (voorheen LVV), Hugo Clarinda van CTB en Statenlid Gilmar ‘Pik’ Pisas, als inwoner en vertegenwoordiger van de buurt Soto. Recentelijk had de minister al een ontmoeting met vissers uit het middengedeelte van het eiland bij de vissershaven bij Cararacasbaai.

Pijnpunten
Na de ontmoeting met de vissers van Banda Bou zullen er nog meer volgen met onder andere vissers van Boka Samí. Constancia praat de komende tijd met hen om te horen wat hun pijnpunten zijn. Ook wil zij het met hen hebben over het overheidsbeleid en het vandalisme waardoor de materialen van de vissers worden getroffen.

1 reactie op “Vissers worden gehoord”

 1. Als meneer Constancia de bijeenkomst van Banda Riba (Caracasbaai) opnieuw op de agenda plaats en nu op een tijdstip waarop de vissers allemaal kunnen ( niet om 10.00 uur sóchtends) dan zal het respons vele malen hoger uitvallen dan nu het geval is geweest.
  Misschien was het een bewuste afleidingsmanoeuvre zodat er niet teveel tegengas gegeven kon worden door de vissers.

  Als mevrouw Constancia ook haar oren te luister legt bij Marinebiologen van het eiland om zo een breed spectrum te hebben voor het maken van haar beleidsuitgangspunten aangaande de lokale visserij.
  Het eiland moet leefbaar en bewoonbaar blijven met ruimte voor al onze traditionele visserijvormen. .

  Niet alleen luisteren, voor zover dat mogelijk is tijdens die bijeenkomsten maar ook daadwerkelijk concreet iets gaan ondernemen.

  Maak de vissers zelf verantwoordelijk voor hun havengebied en zorg ervoor dat de voorzieningen op orde zijn zodat, vernielingen en diefstal tot eht verleden behoren. De vissers weten uitstekend wat er nodig is om hun boten en netten op orde te houden.