• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Stichting Overheidsaccountsbureau (Soab) verleent een deskundigheidstoetsing wanneer het gaat om advies over het regeringsbeleid. “Wij rapporteren uitsluitend of iemand capabel is een bedrijf te leiden. We verrichten geen antecedenten onderzoek,” meldt Soab.

In een verslag dat de Soab eerder uitbracht werd kritisch gesproken over het ontslag van voormalig CPA-directeur Marcelino De Lannoy. Soab adviseerde tegen het ontslag omdat volgens hen vaststaat dat in redelijkheid niet dat besluit kon worden genomen.

Negatief
MFK-fractievoorzitter Dean Rozier was deze week niet te spreken over het advies van Soab. Volgens Rozier is het Soab onbekwaam en heeft het geen bestaansrecht. De directie van Soab betreurt het dat er door de politiek openlijk wordt getwijfeld aan de deskundigheid en het werk van de stichting.  

Corporate Governance
“Wij kijken naar curriculum vitae en genoten opleidingen en verrichten geen werk dat door de veiligheidsdienst wordt uitgevoerd,” vertelt Soab. “Bij aanvraag naar een advies, moet de Soab op basis tot de beperking Corporate Governance, zwijgen. Dit heeft echter een beleid nodig om naar eigen inzichten een vertrouwelijke entourage op te kunnen bouwen.”

Beleid
Volgens Soab is het gevolg dat het regeringsbeleid meer weet dan de Soab als onderzoeker zelf. “Indien nu zulk onvolledig advies ernstig wordt genomen om een regeringsbeleid te bepalen, leidt het gevolg tot een beleid van Soab en niet van de regering.”

4 reacties op “Soab en regering zijn het niet eens”

 1. Als je in dit land, na grondig onderzoek een advies uitbrengt dat de regering niet welgevallig is ben je onbekwaam en heb je geen bestaansrecht. Deze mening was anders geweest als het advies anders had geluid.
  Hoe hypocriet kan je zijn.
  Nu is het ook duidelijk waarom het hoofd van de veligheidsdienst weggestuurd werd.

  Helemaal eens met Gomez. Kijk naar de bestuurlijke kwaliteiten van de genoemde personen, of eigenlijk kijk naar het ontbreken ervan stuk voor stuk personen met geen of nauwelijks een opleiding. Hard schreeuwen en geen prestaties. Maar ja, holle vaten klinken het hardst.

  Curacao is inmiddels echt een bananenrepubliek en begint heeeeel veeeel op het Zimbabwe van Mugabe te lijken.

 2. Volgens het volk is de huidige regering onbekwaam en heeft geen bestaansrecht. Kijk maar naar mensen zoals Rozier, Wiels, Asjes, Cooper, Constancia etc..

  en dan benoemen ze clowns als Dos Santos om bedrijven te leiden. mensen die ook onbekwaam zijn.

  De regering moet opstappen!

 3. Ook de veiligheidsdienst (VDC) deugt niet dus dan maar geen advies en gewoon benoemen. Lekker makkelijk.

 4. Dit is dus de nieuwe benadering, als een instantie een voor jou negatief advies uitbrengt dan is die instantie onbekwaam en heeft geen bestaansrecht. Meneer Rozier tot voor kort werd er in dit soort situaties een quickscan uitgevoerd en de uitkomst daarvan was van te voren aan het quickscan team medegedeeld. Dat liep in de gaten en nu komt u met uw geheel eigen versie, zielig.