• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De wijken Nieuw Nederland, Wechi, Tera Korá, Fortuna Ariba, Sapaté Ariba en Kortijn gaan grote infrastructurele verbeteringen krijgen. Premier Gerrit Schotte vertelde gistermiddag tijdens de persconferentie van de regering dat er ruim 25 miljoen gulden in het project wordt geïnvesteerd.

Schotte heeft onlangs een subsidieovereenkomst met de Europese Commissie gesloten ten behoeve van verbetering in de wijken. “De vorige regering was van plan om dit geld voor een tweede Megapier te gebruiken, maar daar is niks van gekomen” aldus Schottte. “Ik heb toen besloten om het geld voor dit project te gebruiken.”

Sociale woningbouw
Volgens Schotte worden de meeste werkzaamheden in Wechi gedaan. “We gaan 10 miljoen gulden in Wechi investeren. We gaan niet alleen schoonmaken, maar we gaan ook bouwen. Het betreft een gebied van 55 hectare en hier gaan we aan sociale woningbouw beginnen. Het is daarnaast de bedoeling dat er meer verdiepingswoningen zullen verschijnen, om zo beter gebruik te maken van het terrein.”

‘Water harvesting’
Schotte eindigde door te vertellen dat alternatieve energiebronnen in de nieuwe woningen in Wechi gebruikt zullen worden. “We gaan niet alleen vier of vijf verdiepingen omhoog, maar we gaan ook alternatieve energiebronnen gebruiken. Daarnaast zal ‘Water harvesting’ ook erg belangrijk zijn. Dit is wanneer regenwater opgevangen en opgeslagen wordt en daarna weer wordt gebruikt”, aldus de premier. Schotte gaf echter geen datum voor het begin van het project.

[scribd id=52584355 key=key-1v2bhmyp3hlfjo28194d mode=list]

13 reacties op “Sociale woningbouw in Wechi”

 1. Tom 19-05-2011

  The Cost of Being a Disciple

  Suppose one of you wants to build a tower.Will he not first sit down and estimate the cost to see if he has enough money to complete it ? For if he lays the foundation and is not able to finish it,everyone who sees it will redicule him,saying.This fellow began to build and was able to finish. met 25 miljoen kan geen hoge flats of toren neerzetten/bouwen. salt is good,but if it loses its saltiness,how can it be made again.To be continue!!!!

 2. bij wechi 4 of 5 verdiepingen hoog ? is de bedoeling hahaha waarom ga je niet met je snuit meteen in de schoorsteen zitten ! ?
  mag dan wel de jongste president zijn van het nieuwe land curacao ..maar dan ook de DOMSTE ! inversteren onder de rook is wat anders dan onder de zon !

  WAKE UP ! stellteje maloten zijn het …

 3. Leito, waarom heb jij bijna je hele leven gewerkt voor ISLA? pas als je gepensioneerd bent ga je actie ondernemen? Of heb ik het helemaal verkeerd. Ja u bent helemaal verkeerd.
  Mininster President ik heb het over de bario Wishi en Marchena, niet over leito.Ik heb deze vragen niet verwacht van mijn Minister President, Als Eks Parlement lid het ik gezworen dat ik het naar mijn geweten voor minst bedeelde zorg moet dragen in het gemeenschap, en dat doe ik zonder ruggespraak met niemand in het voordeel van het volk.Minister President ik ben al 20 jaar gepensioneerd.en ik blijf strijden om de genocide proces in Wishi en Mar chena een halt toe te roepen. Ik ben bereid u te helpen een einde aan te maken.aan de leed van onze oudjes, kinderen en rest van het volk.No heart feelings.Gerrit.

 4. Jochie Schotte doet ook een duit in het zakje.Maar liefst 25 miljoen.Daar kan je in de huidige corruptie inderdaad misschien een paar honderd verdiepingen woninkjes voor maken.
  Heeft ie er ook aan gedacht dat de overheid een wet heeft die verplicht tot opknap en onderhoud van monumenten.Dat alleen al kost zoiets.
  Fantast is die man.
  Laat’m wat doen aan de wegen.
  Per jaar betalen zo’n honderduizend voertuigen op dit eiland 100.000.000 gulden.Wat doen ze daar mee?

 5. Pttoreske wijken Wishi en Marchena ?

 6. Leito, waarom heb jij bijna je hele leven gewerkt voor ISLA? pas als je gepensioneerd bent ga je actie ondernemen? Of heb ik het helemaal verkeerd.

 7. De verpauperde pintorisk wijken als Wishi en Marchena komen weer nu niet aanbod,(Europese Steun) niet alleen dat deze wijken 24 uur per dag onder de rook zitten, waar de mensen dageijk fijne stoffen inhaleren, en dat scholen om de halve klap dichtgaat door de luchtvervuiling , zijn deze wijken erg vuil, infrastruktuur verwaarloosd, slecht onderhouden lantaarn palen, slechte wegen enz. Deze wijken zijn de geboorte plaats van veel gezagdragers zoals Mr. Ettiene Ys, maar door een of andere reden is er totaal geen aandacht voor deze wijken maar”We Shall Overcome”.

 8. Als ik Schotte dus goed begrijp, was dit geld eigenlijk voor iets anders bestemd, maar komt het hem nu even beter uit het voor de zogenaamde sociale woningbouw te gebruiken. Is dat afgestemd met de “gever” van dat geld ? Of is het een puur oportunistische actie van onze minister president ?

 9. Lekker in Wechi.. onder de ISLA rook

 10. Alleenal aan infrastructurele werken is dit bedrag bij verre na niet genoeg. FKP had het over een project van ruim 300 miljoen gulden en misschien zelfs meer.

 11. Gerritje Gerritje, heb je dit wel met Wiels afgestemd, weet eigenlijk wel zeker dat die nooit niet in Nieuw Nederland gaat wonen, nunka di su bida, lubida.

 12. leert men niks?? wechi moet met rust gelaten worden, en het is niet bepaald geschikt voor woningbouw. Schotte groen? groen van geld ja.

 13. Wow, wat een geweldig nieuw plan.. waar heb ik dat eerder gehoord? Oh ja FOL/Godett.
  Schoonmaken van wechi betekent gewoon vernielen natuur, don’t let it fool you. Iets wat Godett 2 jaar geleden ook heeft gedaan en dat terwijl dit terwijn conserver8ingsgebied is en dus niet bebouwd mag worden.. rechtzaken over geweest etcetc en deze .. gaat het gewoon weer proberen. Echt, is na de regen de natuur er weer wat bovenop en moeten we straks weer dode hertjes vinden langs de weg. Nu kan dhr. Schotte echt niet meer zeggendat hij zo groen is.