• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Curacao Nieuws - Gerrit SchotteCURAÇAO – De prijs van superbenzine stijgt binnenkort met 7 cent naar 2,09 gulden per liter. Diesel stijgt met 5 cent en wordt 1,52 gulden per liter. Stroom wordt per kilowattuur daarentegen 5 cent goedkoper. Dit liet premier Gerrit Schotte vandaag bij de wekelijkse persconferentie van de ministerraad weten.

Volgens de premier heeft de prijsstijging te maken met de ongeregeldheden in het Midden-Oosten. “De problemen in Libië en Egypte hebben voor verhoogde brandstofprijzen gezorgd en dat is erg jammer”, aldus Schotte. “Onder normale omstandigheden zouden wij nu een forse prijsdaling hebben met betrekking tot brandstofprijzen.”

‘Richtlijnen Tariefregulering Brandstoffen’
“De Raad van Ministers heeft op 9 januari de nieuwe ‘Richtlijnen Tariefregulering Brandstoffen’ aangenomen”, ging de premier verder. “De belangrijkste veranderingen zijn transparantie voor het volk, verlaging van accijnzen en hoe de aankoopprijs van brandstof voortaan wordt berekend. De prijzen zullen voortaan aan de hand van het gewogen gemiddelde van de door Curoil overhandigde facturen bepaald worden. En met transparantie bedoel ik dat wij, voortaan als er een verhoging of verlaging is, de berekeningen en andere gegevens in de kranten zullen publiceren.”

Accijns
Schotte benadrukte dat het verlagen van de accijnzen een prioriteit is voor de overheid. “Wij hebben de accijns met 25 procent verlaagd. Daarnaast hebben we de kruis-subsidie (24 cent per liter) ook weggehaald. Superbenzine kost nu 2,02 gulden per liter. Wegens de prijsverhogingen in het buitenland zou het nu eigenlijk 2,50 gulden per liter moeten worden. Dankzij onze verlagingen krijgen we een prijs van 2,09 gulden per liter. Diesel zou van 1,47 gulden per liter naar 1,76 gulden per liter moeten stijgen. Dat wordt nu ‘maar’ 1,52 gulden per liter.”

Maandag 11 april
Het is nog niet bekend wanneer de prijsstijgingen worden doorgevoerd. Schotte: “De prijzen zullen doorgevoerd worden zodra gouverneur Frits Goedgedrag zijn handtekening onder de documenten zet. Ik kan wel vertellen dat de stroomtarieven vanaf maandag 11 april worden aangepast. Binnenkort zal ik ook goed nieuws hebben in verband met het watertarief, dus het volk hoeft zich geen zorgen te maken.”

[scribd id=52529111 key=key-1o0wg334myw4i8140wpr mode=slideshow]

9 reacties op “Benzineprijs omhoog, stroom goedkoper”

 1. Gomez wat jij zegt slaat weer nergens op! FOL zat ook in de regering maar het beleid werd ook met de PAR bepaald. Als minister van de FOL er over gaat betekent nog niet dat de FOL dan alles mag bepalen.

  Je heb gelijk de bezineprijs is heel lang laag geweest en de vorige regering heeft daar lekker aan verdiend! De bevolking voor de gek gehouden. Enige dat ik hierover nog wil zeggen dat nieuwe verkiezing helemaal niks uitmaakt omdat alle partijen corrupt zijn.

 2. het gaat hard achteruit straks………er zullen geen verlagingen zijn…. aqualectra heeft het er nu al over dat het niet haalbaar is om het te verlagen …. we weten al lang dat deze regering hopi fout bezig is …..

 3. Ja Schotte stuurt Cooper een weekje naar Nederland (off all places) en maakt van zijn afwezigheid gebruik om de benzineprijzen te verhogen. De diepere achtergrond zou kunnen zijn dat Cooper nu altijd kan zeggen dat hij er niet was toen de prijzen verhoogd werden. Maar zo bobbo zijn we echt niet hoor.

 4. ‘Electra 5 cent goedkoper’koppen de kranten. Later hoor je op de radio dat de benzine 7 cent duurder wordt. Even snel rekenen.. ik gebruik 80 kw = 4 gulden besparing ik rijdt 120 liter= 8 gulden 40 duurder. niet echt vooruitgang zou ik zeggen. en dan worden bussen en bepaalde producten vast ook duurder.. en niet te vergeten de hogere OB. die zal er ook wel inhakken. hoe precies wordt het levensonderhoud nu goedkoper??

 5. @Gerrit, brandstofprijzen viel niet onder de PAR maar onder de FOL…..

  trouwens de olieprijs is heel lang ook laag geweest en toen is de benzineprijs hier niet lager geworden

 6. Wat de PAR deed was ook schandalig….niet verlagen als het kan maar ook niet verhogen en toch hebben we daar als bevolking voor opgedraait, zelfs degene die geen auto hebben.

  Wees eerlijk en dan kom je tot de conclusie dat het ietsje hoger wordt. Kijk eens wat er inde wereld gebeurt en blijf niet alleen hangen bij nieuws van Curacao. In bijna alle landen gaat de benzineprijs omhoog! Beetje zielige reacties!

 7. Burgers van Curacao…. waar zijn de verkiezingsbeloftes van de huidige regering gebleven??? LEUGENS, LEUGENS en nog eens LEUGENS.
  Weet u nog wat Cooper (MAN) beloofde??? Weg met die leugenaars en volksverlakkers.
  En let op, er komen nog veel meer lijken uit de kast. Dit is pas het begin.

 8. Tja weer in de val gelopen als kiezer zijnde.

 9. Leugens en leugens.. en ze zouden de benzine prijzen verlagen.. maar nee hoor.. ik hoop dat iedereen zijn ogen opent!! leugens van de regering