• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een ticket ‘Ruimte’ is binnenkort gewoon te boeken. Vanaf 12 april gaat de kaartverkoop voor commerciële vluchten tussen Hato en de ruimte officieel van start. De datum is niet voor niets gekozen. Vijftig jaar geleden, op 12 april 1961, ging Yuri Gagarin als eerste mens de ruimte in.

Het plan van Space Expedition Curaçao (SXC) is vanaf 1 januari 2014 te starten met de ruimtevluchten. Luchtvaartmaatschappij KLM zal de kaartverkoop op zich nemen.

Kosten
Volgens Antilliaans Dagblad zal SXC op 12 april in Nederland een persconferentie houden om het startsein te geven voor de commerciële ruimtevaart. De reisje naar de ruimte zal rond de 90.000 dollar gaan kosten.

7 reacties op “Retourtje ruimte bijna te boeken”

 1. 50 jaar geleden stonden mijn huidige vrouw (al 49 jaar getrouwd) n.l. oog in oog met Yuri Gagarin op de weg naar HATO, wij zaten in een open MG en Gagarin kwam ons staande in een open auto )met een delegatie) te gemoed’

  Kan iemand dit nog het bezoek van Yuri Gagarin aan Curacao herrinneren of is hier nog iets van te lezen of op te zoeken online bijv.?

  gr Jan en Joke Berkhout

 2. Volgens mij is 1961 nog steeds vijftig jaar geleden… anders voel ik me zo oud ineens…

 3. Beste RedRiser, jammer dat de vluchten pas vanaf 1 Januari 2014 beginnen.

 4. Een testritje met de Ministers…..ruimt ook weer op!

 5. Nou RdRiser, stel je voor dat er geen rem op dat ding zit, dan zijn we hem kwijt en wie moet ons dan amuseren ?

 6. Zijn er ook nog stewards nodig ?

 7. Misschien kunnen ze Gerrit Schotte als eerste de reis aanbieden, dan heeft ie een nog sterker gevoel dat hij het centrum van het universum is, goed voor z’n toch al veel te grote ego.