• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curacao Nieuws - George JamaloodinCURAÇAO – De vijfde editie van de Marshe pa Empresario (ondernemersmarkt) is gisteren geopend in het Word Trade Center. Minister George Jamaloodin van Financiën opende de beurs die dit jaar het thema Human Capital en Zakelijke Activiteiten draagt.

Jamaloodin opende in de plaats van minister Nasser El Hakim (Economische Ontwikkeling) de markt. In zijn speech had de minister het over de ingrediënten voor het beleid voor kleine ondernemingen en ondernemers. Het ministerie bekijkt onder andere regionale programma’s gefinancierd door de EU, UNDP en andere internationale donoren om kleine en middelgrote ondernemingen te stimuleren.

‘Red Tape’
De minister haalde nog een keer het project vermindering ‘Red Tape’ dat onlangs gestart is aan. Dit project moet het aanvragen van vergunningen makkelijker maken. “Het is van belang dat ondernemers duidelijker gaan samenwerken met de Kamer van Koophandel, Adeck, Sedeck, en commerciële banken”, benadrukt Jamaloodin. Daarnaast is er meer aandacht voor kenniseconomie, logistiek, toerisme, industrie en agricultuur.

Netwerken
De ondernemersmarkt vindt van 6 tot 9 april in het WTC plaats. Zoals voorgaande jaren zijn er presentaties en is er informatie over bedrijven, instanties, producten en diensten voor ondernemers. De Markt is ook een platvorm om te netwerken. De Kamer van Koophandel, Innovatie Centrum Curaçao en de Maduro & Curiel’s Bank zijn de belangrijkste sponsors van het evenement.

1 reactie op “Marshe pa Empresario geopend”

  1. Hoe kan deze regering hun zgn “red tape project” nu rijmen met hun “80/20%” regeling? Volgens mij strookt dit niet met elkaar. Maar goed, deze regering zit wel vaker niet op een lijn met elkaar, stuk voor stuk een te grote ego die maar interessant lopen te blaten, maar waar niks zinnigs uit komt.