• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De fractie van de PAR heeft tijdens haar bezoeken aan buurten in ontwikkeling, te horen gekregen dat bij verschillende oudere bewoners de verzekeringskaart van FZOG wordt ingetrokken. Het betreft hier mensen van 70 jaar en ouder, meldt PAR-Statenlid Malvina Cecilia. 
“Wij van de PAR fractie weten niet of u als minister verantwoordelijk bent voor deze delicate kwestie of deze gevaarlijke ontwikkeling. Wij van de PAR veroordelen deze handelingen”, schrijft Cecilia in een brief aan minister Jacinta Constancia van Volksgezondheid.

Gebrek aan respect
“Onze ouderen hebben onze gemeenschap gediend om te groeien tot wat het nu is. Om, nu zij oud zijn, hun medische verzekeringskaart af te pakken getuigt van gebrek aan respect. Het recht op een medische verzekering is een fundamenteel humaan recht, vooral voor de ouderen in onze gemeenschap.” Volgens de PAR fractie waren de ouderen niet op de hoogte dat zij hun kaart zouden kwijtraken. Ook worden zij gestuurd naar de kantoren van Ban Bario Bèk om een PP kaart te gaan aanvragen.

BES
De fractie van de PAR heeft begrepen dat FZOG de kaarten intrekt omdat de echtgeno(o)t(e) van de verzekerde op één van de BES eilanden woont. Vanuit BES wordt FZOG aangestuurd om de kaarten in te trekken. “Een heleboel van deze oudjes leiden aan chronische ziekten als: diabetes, hoge bloeddruk, hart en nieren. De overheid vergoedt niet kosten van de strips voor het testen van bloedsuiker”, aldus Cecilia. Het Statenlid heeft minister Constancia gevraagd om uitleg over de FZOG situatie.

www.versgeperst.com