• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Zakelijk leider Campo opgepakt voor kindermisbruikCURAÇAO – Robert de G. (62) en zijn vrouw, de zakelijke leiding van Campo Alegre, zijn in Nederland aangehouden op verdenking van seks met minderjarigen. Donderdag is het tweetal al overgebracht naar Curaçao. Daarnaast worden ze verdacht van het witwassen van geld via Campo.

De G. werd betrapt met een verborgen camera in een appartement in Santa Maria. Hij zou daar seks hebben gehad met de negenjarige dochter van zijn vrouw. Zijn Colombiaanse vrouw wordt verdacht van seks met een dertienjarige jongen. Hij en zijn vrouw hebben de dagelijkse zakelijke leiding op Campo Alegre. De vrouw is toezichthouder over de prostituees en wordt ook wel de ‘curator’ genoemd.

Witwassen
Daarnaast zou het tweetal drugsgeld witwassen. Op het eiland en in Nederland zijn meerdere huiszoekingen verricht waarbij telefoons, papieren en computers in beslag zijn genomen. Justitie in Nederland en op Curaçao hebben al langer vermoedens dat er misdaadgeld wordt witgewassen bij Campo.

Bordeel
Campo Alegre is een min of meer legaal bordeel op Curaçao. Het draait al sinds 1944 op een hotelvergunning, ze hebben dus geen officiële status als bordeel. In 2002 werd de toenmalige eigenaar Giovanni van Ierland veroordeeld voor het witwassen van geld. Van Ierland en zijn partners moesten het OM 20 miljoen boete betalen. Campo staat momenteel iedere maand inkomsten af om deze boete af te lossen. Of dit een rechtsgang in de weg staat is niet duidelijk. Onmiddellijke sluiting van de bordeel zou namelijk betekenen dat de overheid naar de 20 miljoen kan fluiten.

Wat vind jij? Vul de poll in!Bron: Antilliaans Dagblad

1 reactie op “Campo-leider opgepakt voor kindermisbruik”

  1. Wiels ( patriot ) of pedo’s ? Zeg het maar.