• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

DokmaatschappijCURAÇAO – Curaçao Ports Authority (CPA) en sleepbotenmaatschappij KTK hebben beiden de ISO 9001:2008 audit niet gehaald. Dit betekent dat de bedrijven hun ISO-certificaat waarover ze sinds 1999 beschikken, kwijtgeraakt zijn.

In een managementsamenvatting van Lloyd’s Register staat dat op basis van de resultaten van de audit CPA niet kan worden voorgedragen voor een nieuw ISO 9001:2008 certificaat. Dit meldt het Antilliaans Dagblad vandaag.

Audits
Dat de bedrijven de ISO-audit niet gehaald hebben, wil niet zeggen dat de bedrijven het ISO-keurmerk op briefpapier en websites niet meer gebruiken. Het laatste voorlopige certificaat is afkomstig van 13 oktober 2010. Het is volgens deskundigen belangrijk om over een ISO-certificaat te beschikken omdat het als belangrijk marketinginstrument kan dienen. Sinds Marcelino de Lannoy als directeur ontslagen werd, zijn er geen audits meer uitgevoerd.

11 reacties op “Haven verliest ISO”

 1. Afgelopen weekeinde heb ik een goed intiatief bijgewoond genaamd KIVA.
  Ze kaarten aan dat naar schatting slechts 5 a 10% van de yu di korsou jaarlijks terug keert.
  Nou dit soort dingen zorgen er dus voor dat we niet terug gaan. ik heb Logistiek en Economie gestudeerd met de minor Maritiem Management.
  ik twijfel al jaren om me te gaan informeren over de mogelijke vacatures bij een dergelijk bedrijf, maar al snel denk ik bij mezelf dat gaat niks worden.

  Ga zo maar door, in plaats dat strategisch handelt worden er impulsieve handelingen genomen net als er gedaan werdt in de prehistorie. Waar men nog geen fouten gemaakt had om van te leren.
  Ik vraag me af wat er allemaal gebeurt met de teksten geschreven in de Caribean Maritime Magazine. Alle havens rondom Curacao investeren en moderniseren hoe staat ervoor op Curacao. Het jammere is dat de acties van CPA ook invloed hebben op CPS en dit zich weer vertaald naar klanten die moeten kiezen welke haven ze aandoen.
  http://issuu.com/landmarine/docs/cm9?mode=embed&layout=http%3A//skin.issuu.com/v/color/layout.xml&backgroundColor=FFFFFF&showFlipBtn=true
  Ondanks alles blijf ik wel positief en hoop ik het beste voor ons (ei)land Curacao.

 2. Silvia, Cooper wordt echt niet serieus genomen. Het is een kleine man die met een grote mond de aandacht zoekt! Het is hem nog gelukt ook. Toch blijft het leuk dat er op een klein eilandje zoveel politieke gebeurtenisen zijn.

 3. Cooper speelt mooi weer kapitein in de Rotterdamse Haven terwijl problemen zich in de Curacaose Haven stapelen.
  Het zou mooi zijn als hij daar ook kennis neemt van goed managementschap

 4. Beste Gomez, ja snel en grondig.

 5. Straks maakt het toch niet meer uit… met deze regering is alles van en voor ons zelf…
  een taaltje dat men straks aleen nog maar hier spreekt met deze lokale bedrijven die nergens International meer aan de slag kunnen..Gaat lekker zo…. MFK….. motivatie FUTURO KNOPPE!

 6. Dit is de eerste duidelijke internationaal waarneembare pijnlijke blunder van deze regering waarbij ze zich nu inderdaad niet kunnen verschuilen achter de vorige regering. Ik ben bang dat er helaas meerdere zullen volgen. Wanneer gaat deze regering nu eens begrijpen dat Curacao niet het centrum van het universum is waar iedereen op zit te wachten?

 7. Het vertrek van De LAnnooy heeft niets te maken met het feit dat Lloyds CPA en KTK niet voordraagt voor certificering.
  Geen goede audit betekent dat je processen niet op orde zijn. Er is geen PDCA-cyclus aanwezig. Hierdoor kan je op geen enkele manier je kwaliteit van je product borgen.

  Dit is een ernstige zaak.

  Als er in het bedrijf capabele managers werkzaam zouden zijn die hun verantwoordelijkheden en bevoegdheden kennen dan was dit niet gebeurt. Als Lloyd’s dit meldt dan verliezen we klanten.

 8. Hier blijkt maar weer uit dat Wiels een clown is die kan toveren. Wiels doet zijn mond open,
  Dos Santos komt (leuke beeldspraak) aan het roer en Lloyds trekt de certificering in.

  Pais Korsou, pa bien met deze bestuurders.

 9. Nou Gerrit, zou maar snel een quick scan laten uitvoeren, men is zeker teveel bezig met dat project op Caracasbaai.

 10. Dank je wel hoor Dos Santos en de PS.. dat hebben jullie snel gedaan!

 11. Je kan beter je managers ontslaan en dan zie je wat dit voor gevolgen heeft. Is er iemand in de maritieme wereld die CPA / KTK nog serieus neemt??
  Dit maakt maar weer eens pijnlijk duidelijk dat het huidige Pais Korsou aan het afglijden is naar een bananenrepubliek.

  Met dank aan de regering Schotte, hij kan zich nu niet meer verschuilen achter de vorige regering nu blijkt dat het laatste certificaat op 13-10-2010 is afgegeven

  Ga vooral zo door en help het land naar de haaien.